OS-simmaren avslöjar märkliga ritualen inför varje lopp

Kanadensiske simmaren Santo Condorelli är en av de mest omtalade OS-atleterna i Rio. Men inte direkt för hans prestationer i bassängen utan för att han alltid pekar fingret i en fuck you-gest – inför varje lopp. Ritualen har blivit en stor snackis och alla undrar varför.

Svaret är enkelt: Condorelli gör det till sin farsa.
– Han (pappa) sa att jag skulle bygga mitt självförtroende genom att säga ”fuck you” till alla andra innan jag tävlar. Han sa att jag skulle ge honom fingret varje gång inför loppen och så skulle han göra samma sak tillbaka mot mig, berättar 21-åringen som tävlar för Kanada till CBC.

Bakgrunden är att Condorelli under uppväxten haft väldigt svårt med psyket under viktiga tävlingar. Då kom pappan och tränaren Joseph på den briljanta idén för att lugna ned sin son. Det har uppenbarligen gjort succé då 21-åringen nått sitt första OS i Rio den här sommaren. Men gesten har – förståeligt nog – även resulterat i ilska mot kanadensaren. Åskådare, domare och tv-tittare har reagerat på grund av att många trott att fingret varit ämnat för dem.
– En gång tittade jag mot min pappa och gav honom fingret… men det var direkt in i kameran. Så jag fick skriva och be om ursäkt, säger simmaren till CBC.

Så fortsätt håll koll på Santo och hans långfingrar från OS-bassängen.

LÄS MER: VIDEO: Den gången OS-historiens sämsta simmare charmade hela världen.

Gilla Sportbibeln om du också älskar allt med OS.