Anders Blomquists stora oro för Stina Nilsson – allvarliga varningen efter att hon byter sport igen: ”Hon kommer att…”

Det blir inget mer skidskytte för Stina Nilsson.
Framöver kommer hon nu bara att tävla i långlopp.
Då kommer SVT-experten Anders Blomquist med en allvarlig varning.

Fyra år inom skidskytte blev det för Stina Nilsson, som nu har fått nog. De två senaste säsongerna har varit riktigt tuffa för 30-åringen och nu lägger geväret på den berömda hyllan.

Stina byter sport

Istället blir det ett nytt byte av sport för OS- och VM-guldhjälten i längdskidor. Från och med nu kommer Nilsson bara att tävla i långlopp och hon har redan skrivit på ett tvåårskontrakt med ett norskt lag för att börja åka Ski Classics.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
240301 Stina Nilsson of Sweden after women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0880

Det kommer så klart att bli en stor omställning för Stina som blev bäst i världen inom sprint och sedan fått kämpa rejält med skidskytte. Nu ger skidexperten Anders Blomquist sin ärliga syn på svenskans nya satsning.
– Jag blev lite överraskad, men jag tycker också att det verkligen är en spännande utmaning som hon tar sig för. Stinas största styrkor som skidåkare var hennes fantastiska förmåga att spurta, att vinna spurter och det är en superviktig egenskap hos en bra långloppsåkare också, säger han till SVT.

Blomquists oro

”Blomman” är också orolig för Stina Nilsson inför den nya satsningen och ger nu en allvarlig varning till henne.
– Hon kommer tillbaka från ett år där hon inte varit lika framgångsrik, där skidåkningen inte har varit lika bra. Det blir en stor utmaning för henne, för de allra bästa i långloppsvärlden är fruktansvärt duktiga och hon kommer nog att behöva träna mer än hon någonsin har gjort. Och det är frågan, är hon beredd att genomföra den träningen?, säger tv-experten på längdskidor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Blomquist, skidor
200105 Anders Blomquist of Swedish broadcaster SVT after the men’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 5, 2020 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Anders Blomquist ser ändå att långlopp kan passa Stina väldigt bra och SVT-experten förklarar nu varför.
– Hon var duktig i både klassisk och fristilsåkning. Det hon visade som inte så många tänker på när de tänker på Stina är att hon var väldigt duktig också på de längsta distanserna. Hon åkte fantastiskt i OS, tremilen till exempel, så hon var uthållig som så ofta det kan vara med duktiga sprintare. Det är en styrka som hon kommer att få stor nytta av den här vintern, säger han till tv-kanalen och ger sin dom om hur det kommer att gå kommande vinter.
– Utifrån den Stina Nilsson vi känner som längdåkare så kan hon göra de mest fantastiska saker. Det har inte varit så de sista åren. Men är hon beredda att göra jobbet? Då kommer det bli superkul att följa Stina Nilsson i vinter, för då kan hon göra fantastiska saker.

Vad tycker du om Stina Nilssons beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tränarprofilen Jean-Marc Chabloz avslöjar samtalet med Stina Nilsson – därför slutar hon egentligen: ”Det tyngde henne”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev