Stina Nilssons brutalt ärliga bekännelse om varför hon lämnar skidskytte för gott – hyllas nu av svenskarna: ”Du är så tuff”

Stina Nilsson lämnar skidskytte helt och hållet.
Nu berättar hon med egna ord om varför – och stöttas av alla.
– Då kände jag ”YES”, det här vill jag göra, säger Stina i ett uttalande.

Under fyra år har Stina Nilsson fått kämpa rejält för att etablera sig som skidskytt. De två första säsongerna pekade utvecklingskurvan uppåt och hon lyckades nå världscupen redan under sin första säsong i den nya sporten.

Nilsson lägger av

Men de två senaste säsongerna har varit oerhört tuffa för svenskan och nu har tålamodet tagit slut. På tisdagen kom det plötsliga beskedet att Nilsson avslutar sin skidskyttekarriär med omedelbar verkan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Istället ska Stina byta sport igen och den här gången blir det en satsning mot långlopp. Hon har redan skrivit ett tvåårskontrakt med det norska storlaget Team Ragde Charge, som ägs av skidlegendarerna Jörgen Aukland och Anders Aukland.

Stina byter sport

Nu avslöjar hon med egna ord om varför hon lämnar skidskyttet för gott.
– Jag känner att jag har fått ut min potential i skidskytte. Jag har hela tiden varit fascinerad och inspirerad av långlopp och Vasaloppet. När bröderna Aukland med Team Ragde Charge tog kontakt så kände jag ”YES”, det här vill jag gärna göra, säger Stina i ett uttalande via sitt nya lag.

Artikeln fortsätter nedanför.

Stina Nilsson har dessutom lagt ut en bild på Instagram om sitt beslut och det inlägget har fått över 20 000 gilla-markeringar och en hel del fina kommentarer, se bilden här nedanför.
”Hoppas att ni har uthålliga tummar. För om ni ska hålla dem för mig i framtiden så kommer ni behöva hålla dem i många mil. Det har blivit dags för mig att byta spår och staka vidare mot nya utmaningar och mål. Tack Team Ragde Charge för den här möjligheten”, skriver hon i inlägget.

Anjas fina stöd

Många har hört av sig för att hylla Stina Nilsson och hennes modiga beslut att återigen byta sport, se bilden här nedanför.
”Shit vad kul! Heja dig som fortsätter utmana dig själv och vågar gå din väg och drivas av det du tycker är kul. Kommer bli magiskt att följa dig till vintern!”, skriver alpina ikonen Anja Pärson på Instagram.
”Spännande Stina, stort lycka till”, skriver förre skidskytten Helena Ekholm.
”Kommer hålla alla mina tummar och tår”, skriver landslagskollegan Anna Magnusson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
Stina Nilsson tävlar i långlopp från och med nästa säsong. FOTO: Instagram

Även många svenskar har hört av sig för att hylla och stötta Stina.
”Wow! Längtar redan till vinterstudion och Ski Classic”, skriver en användare.
”Kul! Spännande! Jag hejar på dig och ska hålla tummarna”, skriver en annan.
”Grymt, du är så tuff. Ett stort lycka till”, skriver en tredje.

Vad tycker du om Stina Nilssons beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Johannes Lukas första ord efter plötsliga beskedet att Stina Nilsson lämnar skidskytte: ”Det visar att hon…”

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev