TV4-profilen Lasse Granqvist säger nu det som alla egentligen tänker efter otäcka tacklingen på Jonathan Pudas i SM-finalen

Skellefteå AIK vädrade sin stora ilska efter slutsignalen.
Nu ger Lasse Granqvist sin syn på tacklingen mot Jonathan Pudas.
– Jag köper den och jag förstår det, säger han i TV4:s ”Rinkside”.

Rögle lyckades kvitterade till 1-1 i SM-finalserien på torsdagskvällen efter ännu en tajt tillställning mot Skellefteå AIK. Lian Bischel gjorde matchens enda mål i den tredje perioden men den stora snackisen blev något helt annat.

Pudas tacklad

SHL-stjärnan Jonathan Pudas kom nyligen tillbaka från skada och hamnade i hetluften i den andra perioden. När Daniel Zaar satte in en rejäl tackling på Pudas som flög in i sargen och tvingades lämna matchen omgående.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Skellefteå AIK, SHL
240422 Skellefteås Jonathan Pudas utgår skadad under final två i SHL mellan Skellefteå och Rögle den 22 april 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0165

Domarteamet valde att helt fria Zaar från bestraffning men på reprisbilderna kan man tydligt se att tacklingen tar mot huvudet på Pudas. Skellefteå AIK-supportrarna på plats visade sitt stora missnöje och buade högljutt – och efter matchen rasade huvudtränaren Robert Ohlsson.

Granqvists ord

Oron är nu stor för att Jonathan Pudas inte kan spela mer i SM-finalserien. Kritik har även riktats mot TV4 för hur de skötte rapporteringen kring den otäcka tacklingen, nu tvingas tv-profilen Lasse Granqvist att försvara agerandet.
– Man hör direkt när du säger: ”Oj då…” Då hör man arenan i bakgrunden också och sen blir det avblåst ganska snabbt och vi får se reprisen. Man förstår att det har hänt något som vi måste titta noga på. Jag tycker att studion redde ut det gott, säger han i TV4:s ”Rinkside”, se videon här nedanför.
– Framförallt domaren som förklarade hur han bedömde det, han var lugn och saklig. De är bra domarna, när de får chansen att förklara hur de har bedömt det och jag kan säga att när han förklarade det och jag satt och tittade på bilderna, den bedömningen som de gjorde på isen, jag köper den och jag förstår att de bedömde den som de gjorde.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, SHL
210617 TV4:s Kim Källström och Lasse Granqvist i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Huvuddomaren Daniel Eriksson bedömde tacklingen som att Zaar försöker tackla mot kroppen på Pudas och att det delvis träffar hans huvud. Därför valde de att inte ta en utvisning och han står fast vid sitt beslut även efter matchen.

LÄS MER: Expertens tokjubel efter Erik Karlssons VM-besked – säger precis det som alla svenskar vill höra: ”Det här är den bästa…”

Lasse Granqvist håller med om den bedömningen och förklarar varför domarna inte tittade närmare på tacklingen direkt under matchen.
– Det är ju också, vilket ni förklarade i sändningen, om domarna inte bedömer det som en femma, det vill säga de har en femma på armen som man säger, då får de inte åka ut och titta på reprisen och de får inte prata med situationsrummet, säger TV4-profilen i sin utläggning, se videon här nedanför.
– Då är det ju bedömningen på isen som gäller.

Håller du också med Lasse Granqvist här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev