Expertens tydliga svar till Skellefteå – rasade efter skadesmällen för stjärnan: ”Ruggigt förbannad”

Rögle kvitterade SM-finalserien.
Efteråt rasade Skellefteå – mot en tackling på backstjärnan Jonathan Pudas.
– Jag är ruskigt förbannad, säger tränaren Robert Ohlsson.

Skellefteå vann den första SM-finalen mot Rögle och hade på måndagen chansen att koppla ett jättegrepp om serien, med en ny match på hemmaplan. I en tight match dröjde det hela vägen till den tredje perioden innan Rögles 19-åring Lian Bischel öppnade målskyttet.

“Är ruskigt förbannad”

Det skulle visa sig bli matchens enda mål, och Rögle kvitterade därmed matchserien till 1-1. Och som om det inte var nog så fick dessutom Skellefteå stjärnbacken Jonathan Pudas skadad i den andra perioden. Han kom nyligen tillbaka från skada, men tvingades utgå efter en rejäl tackling från Daniel Zaar.

Pudas hade precis rensat undan pucken ur egen zon när Zaar kom med fart och tacklade Pudas, som tappade balansen och smällde in i sargen. På reprisbilderna syntes tydligt att tacklingen delvis träffade Pudas i huvudet, men domarna valde att helt fria Zaar på isen. Efteråt rasade Skellefteås tränare Robert Ohlsson mot beslutet.

– Vi har fått så jävla många avstängningar den här säsongen på mitt hockeylag så det har varit helt jävla sjukt. Jag skulle vilja bli bedömd rättvist den här säsongen, det tycker jag inte att jag blir när jag ser sådana här situationer som jag antar inte är likvärdiga som mina avstängningar, säger han enligt Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag är ruskigt förbannad just nu. 

Expertens tydliga dom

Robert Ohlsson berättade efteråt att det råder ett stort frågetecken huruvida Pudas kommer spela mer i finalserien. TV4:s expert Staffan Kronwall menade dock efteråt att det var en schysst tackling, och att domarna gjorde rätt som friade.

– Jonathan kommer lågt. Om vi inte får tacklas där, då får vi ta bort tacklingar. Det är svårt att bestämma om initiala träffen tar i ansiktet eller bröst och huvud, men om vi inte får tacklas där… jag tycker inte att tacklingen är sen, och om vi inte får tacklas där, då måste vi ta bort tacklingarna. För hur ska han undvika att träffa huvudet där? Då får vi i så fall ta bort det helt, säger han i TV4.

240422 Skellefteås tränare Robert Ohlsson under final två i SHL mellan Skellefteå och Rögle den 22 april 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Efteråt kommenterade även huvuddomaren Daniel Eriksson händelsen, och han stod fast vid bedömningen.

– Den bedömningen vi gör på isen är att Daniel försöker tackla genom kroppen, huvudet träffas delvis, men inte den primära kraften. Därmed ingen utvisning, säger han till TV4.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev