Expertens tokjubel efter Erik Karlssons VM-besked – säger precis det som alla svenskar vill höra: ”Det här är den bästa…”

Erik Karlsson gör sitt första VM sedan 2012.
Då säger Per Svartvadet precis det som alla svenskar vill höra.
– Det här är den bästa förstärkningen Sverige kan få, säger experten.

Erik Karlsson har precis avslutat sin första säsong med sitt nya lag Pittsburgh Penguins. Det blev ett rejält drama om den sista slutspelsplatsen i ligan, men i den näst sista omgången stod det klart att Penguins spelat färdigt för säsongen, och därmed öppnades en möjlighet för Erik Karlsson att ansluta till VM.

Svenska drömförstärkningen

Den svenske superstjärnan, som vid tre tillfällen under karriären utnämnts till NHL:s bästa back, har inte spelat i VM sedan 2012, och han har heller inte spelat i Tre Kronor sedan 2016, då han var med i World Cup-laget. Men nu är det dags igen. I går kom beskedet att Karlsson tackat ja, och ansluter till laget i Prag, där turneringen startar den 10 maj.

I ett klipp på Tre Kronors sociala medier berättar stjärnan om stoltheten han känner.

– Jag anländer till VM i år nere i Tjeckien. Det ska bli oerhört roligt, jag är otroligt stolt över att få dra på mig Tre Kronor-tröjan igen, säger han, och fortsätter:

– Jag ser fram emot det oerhört mycket.

Expertens glädje

För Tre Kronor är det ett välkommet tillskott till ett redan stjärnspäckat lag. Sedan tidigare är en annan backstjärna, Rasmus Dahlin, klar för turneringen, och det ryktas dessutom om förstärkningar i form av Joel Eriksson-Ek och André Burakovsky. Men att just Erik Karlsson nu kommer till VM får Radiosportens expert Per Svartvadet att jubla.

– Man kan väl säga att antingen kommer jultomten tidigt eller sent… Men han kommer i alla fall till hockey-VM!, säger han.

Erik Karlsson, NHL
Pittsburgh Penguins’ Erik Karlsson skates during the third period of the team’s preseason NHL hockey game against the Buffalo Sabres in Pittsburgh, Thursday, Sept. 28, 2023. (AP Photo/Gene J. Puskar) PAGP115

Erik Karlsson blev första back på drygt 30 år att nå 100 poäng i NHL förra året, och trots att han inte kommit upp i samma nivå den här säsongen är det rejäl stjärnglans som ansluter till turneringen.

– Det här är den bästa förstärkningen Sverige kan få till VM. Han har varit en av NHL:s bästa backar under lång tid. Offensivt skicklig, och han kommer höja statusen på den här VM-turneringen och framför allt Tre Kronor, säger Svartvadet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev