STORT GRATTIS! Anja Pärson fyller 43 år i dag – och avslöjar nu sanningen om Mästarnas mästare: ”Det var horribelt”

Hon är en av våra största idrottshjältar någonsin.
I dag hyllar vi ikonen Anja Pärson på 43-årsdagen.
Och hon avslöjar sanningen om ”Mästarnas mästare” efter den prestigefulla segern.

När man tänker på legendariska hjältar inom svensk idrott så kommer Anja Pärson högt upp på den listan. Hon hade en alldeles fantastisk karriär inom alpin skidåkning och var så oerhört folkkär i vårt avlånga land på den tiden hon åkte nedför skidbackarna.

Anja Pärsons karriär

Pärsons meritlista är oerhört imponerande med ett OS-guld, sju VM-guld och sammanlagt 19 mästerskapsmedaljer från sin aktiva karriär. Hon lyckades bärga hela 42 världscupsegrar genom åren och tilldelades Bragdguldet två gånger samt Victoriastipendiet 2004.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, skidor
STOCKHOLM 20230831 Anja Pärson på plats i samband med att kungaparet tittar på en fotoutställning i residensparken under deras besök i Umeå i Västerbottens län. Kungaparet reser till 21 län under året med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen. Foto: Christine Olsson/ TT / kod 10430

Det är få som kan matcha det i sport-Sverige genom tiderna. Senaste månaderna har vi fått se Anja Pärson göra upp med andra idrottshjältar i det hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” och konkurrensen var verkligen stenhård.

Mästarnas mästare

Men ingen lyckades stoppa Pärson från att nå finalen och ta hem totalsegern.
– Jaaaa! Det hade jag aldrig kunnat tro när jag kom ner till inspelningen och vi satte igång, det här blir tufft tänkte jag, sen vet jag ju att det fanns en hel del förväntningar på mig. Så allt jag tänkte var, ”jag vill inte åka ut först” (skrattar). Men det var ett extremt bra motstånd och så kul och överraskande att få komma hem med bucklan. Jag tycker ju att Sebastian är den som varit starkast genom hela säsongen, men jag lyckades få ihop det i slutet, säger Anja i en segerintervju med tidningen QX.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Anja Pärson vinner Mästarnas mästare 2024. FOTO: SVT/Instagram

Alpina ikonen avslöjar nu sanningen om Mästarnas mästare och hur det egentligen var under inspelningarna. Framförallt var sammanhållningen mellan deltagarna oerhört bra och hon bekräftar att det var lika roligt som man fick se i tv-rutan.
– Ja, ännu roligare, säger hon med ett skratt. Vi var ett fantastiskt gäng och man var orolig för varje person som åkte att vi skulle tappa stämningen i gruppen men vi lyckades behålla den under hela programmet.

LÄS MER: Anja Pärson tokhyllar Ingemar Stenmark efter nya jättesuccén – säger nu det som alla tänker om ikonen: ”Det fattar ju alla”

Anja avslöjar också att det var betydligt svårare än vad hon hade förväntat sig.
– Nej, det var mycket tuffare, både fysiskt och mentalt. Det var horribelt varje morgon när man visste att de skulle plåga oss med någon ny tävling. Men vi var nio personer som blev extremt tighta på kort tid. Vi är ju alla idrottare som slutat på elitnivå och nu skulle börja tävla igen, men det var som terapi att få prata om sina karriärer, erkänner hon i intervjun.

Dela artikeln för att gratulera Anja Pärson på födelsedagen! 🎉

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev