Anja Pärsons första ord efter segern i Mästarnas mästare – och vackra hyllningen till Sebastian Larsson: ”Helt otrolig människa”

Anja Pärson är Mästarnas mästare.
Det stod klart på söndagskvällen efter ett jättedrama.
Nu berättar hon om segern i hyllade SVT-programmet.

Hon har bärgat 19 mästerskapsmedaljer, 42 segrar på den alpina världscupen och vinnare av den totala världscupen två gånger. Nu kan Anja Pärson även titulera sig ”Mästarnas mästare”.

Anjas första ord

På söndagskvällen vann 42-åriga legendaren den oerhört spännande finalduellen mot Sebastian Larsson och fick lyfta den åtråvärda pokalen i det så omtyckta SVT-programmet. I över tio år har Anja Pärson tackat nej till Mästarnas mästare men skulle egentligen varit med förra året, men tvingades tacka nej kort inpå inspelningen på grund av en skada.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Mästarnas mästare Bildtext: Anja Pärson, alpint Foto: Janne Danielsson/SVT

I år var Anja äntligen med i vad som kommer att gå till historien som den möjligen bästa säsongen i programmet någonsin. Konkurrensen var brutal men i slutändan var Pärson starkast av dem alla.
”Vilken final! Tack för alla fina ord. Sebastian, du är en helt otroligt människa. Underbart att köra finalen mot dig. Vilka fantastiska mästare jag fick lära känna. 8 magiska människor och nya vänner. Tack till teamet bakom kameran! Alla är så viktiga och ni gav allt för att vi skulle få en rättvis fight och magisk tv! Tack SVT för jag fick vara med”, skriver hon med sina första ord på Instagram.

Hyllar Sebastian

Efter finalen av Mästarnas mästare, som spelades in redan i september förra året, vill vinnaren Anja verkligen hylla sin finalmotståndare Larsson.
– Han vann flest grenar och var en mästare på alla sätt och vis. Jag lyckades hålla mig kvar när det behövdes, säger hon diplomatiskt till nyhetsbyrån TT.
”Grymt kul att ha varit med i Mästarnas mästare. Fantastiska människor som man fick lära känna! Stort grattis Anja Pärson, som jag sa efter finalen så var du min överkvinna! Ett extra tack till min roomie Joel Lundqvist”, skriver Sebastian själv på Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Anja Pärson vinner Mästarnas mästare 2024. FOTO: SVT/Instagram

Under tre inspelningsveckor gjorde de nio idrottshjältarna upp i Katalonien och att det blev just Anja Pärson som vann, det kan hon inte ens själv svara på.
– Man kör tills det är slut. Jag har väl någon förmåga att plocka fram det som behövs när det väl gäller. Det har jag funderat över – att jag även i en ”Mästarnas mästare”-final lyckades tråckla mig igenom, säger hon till TT och fortsätter:
– Lika roligt som det var att återfå den här nerven, lika jobbigt var det att bli påmind om den del av ens liv där man gav allt. Det märktes tydligt i ”Mästarna” att alla älskade att vinna i lag, men individuellt var vi mycket mer lågmälda när vi vann. Glädjen att vinna tillsammans var mycket större än att vinna själv.

LÄS MER: Känslosamma hyllningen till tittarfavoriten Johanna Davidsson när hon tvingas lämna Mästarnas mästare berör alla: ”Stor ära”

Efter finalen märktes det tydligt att Anja var mångas favorit i tv-programmet och den svenskarna höll tummarna för i finalen.
”Wow! Respekt Anja, du är bäst”, skriver en användare på Instagram.
”Satan i gatan, vilken fighter du är! Grattis, grattis”, skriver en annan.
”Helt enastående är du! En legend! Grattis älskade Anja”, skriver en tredje.

Är Anja Pärson en värdig vinnare av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilderna:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev