Känslosamma hyllningen till tittarfavoriten Johanna Davidsson när hon tvingas lämna Mästarnas mästare berör alla: ”Stor ära”

Hon har överraskat många i årets ”Mästarnas mästare”.
Därför fick Johanna Davidsson den finaste hyllningen när hon tvingades lämna finalen.
– Det har varit en stor ära, säger SVT-programledaren Micke Leijnegard.

Det var inte många som hade höga förväntningar på äventyraren Johanna Davidsson inför årets säsong av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare”. För det fanns redan många andra förhandsfavoriter i den brutala konkurrensen som har utgjort årets stenhårda upplaga.

Davidsson i SVT

Men som Davidsson har imponerat på alla och överträffat samtliga förväntningar vecka efter vecka under våren. Hon har blivit en riktig tittarfavorit hos svenska folket och hennes hyllningsfilm är fortfarande ett av säsongens starkaste ögonblick.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Davidsson, Mästarnas mästare
Johanna Davidsson är så oerhört stolt över sin insats i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

40-åringen blev också en av de första att kvalificera sig till finalen utan att behöva gå via kval eller nattduell. Men väl i finalavsnittet fick Davidsson svårt att hänga med de andra elitidrottarna.

Hyllar Johanna

I tävlingsmomentet ”sprintduell” mötte hon sin överman i Jimmy Samuelsson, som var alldeles för snabb. Därför tvingades Johanna Davidsson lämna Mästarnas mästare, men hon gjorde det verkligen med flaggan i topp och hyllades på bästa sätt.
– Din meritlista är på en helt annan nivå än dem andra. Där andra elitidrottare kanske mest drivs av rädslan för att förlora, så drevs du av rädslan för att dö. Här på Mästarnas mästare har du slagits mot världens bästa alpina utförsåkare, en världsmästare i brottning och en riktig världsspelare i fotboll. Och du har slagit dom här och där. Jag tror att alla vi som inte följer äventyrsvärlden är otroligt imponerade. Det har varit en stor ära, säger programledaren Micke Leijnegard i SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johanna Davidsson, Mästarnas mästare
Johanna Davidsson tackas av när hon tvingas lämna Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Johanna blev märkbart rörd av de fina orden och tackade för sig.
– Det har varit en jättestor ära att få vara med och få kriga mot er och alla andra mästare. Herregud, ni är ju råstarka. Att jag har lyckats komma hit, det känner jag mig väldigt nöjd med, säger hon i programmet.

LÄS MER: Mäktiga hyllningen till Anja Pärson i Mästarnas mästare – som hade gjort även Ingemar Stenmark stolt: ”Jag blir rörd”

Äventyraren lämnar Katalonien med en stolthet över vad hon har presterat under tävlingarnas gång.
– Jag kommer att se tillbaka på den här tiden som en jättehäftig upplevelse. Kul, jobbigt, härligt häng och det roligaste har varit att tillsammans med de här stora idrottarna – ha tävlat mot varandra och med varandra – utsättas för något tufft och varit ett gäng. Jimmy, Sebastian och Anja har verkligen visat att de förtjänar en finalplats, säger Johanna som avskedsord.

Vad tycker du om Johanna Davidssons insats i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev