Stora ilskan kring William Nylander – profilen rasar nu efter Torontos beslut: ”Det är ofattbart”

NHL-slutspelet är i full gång.
Men utan William Nylander.
Nu börjar fansen tröttna – efter stjärnans mystiska frånvaro.
”Ofattbart”‚ skriver profilen Paul Bissonnette.

William Nylander spelade samtliga 82 matcher av NHL:s grundserie, och bara dagar innan NHL-slutspelet drog igång så spelade han i den sista matchen i grundserien, mot Tampa Bay Lightning. Men när det väl var dags för match ett i förstarunda-mötet mot Boston så saknades plötsligt Nylander.

Stora mysteriet

Toronto ville inte säga vad det handlade om, men bara dagen efter så fanns Nylander med på en frivillig träning. Många hoppades därför att han skulle den andra matchen i serien, men inte heller då var William Nylander med. Under veckan har experter och profiler alla ställt sig frågan: Vad är det egentligen med honom?

Det har spekulerats om skador och till och med att han petats ur laget. Det hade dock varit en rejäl överraskning med tanke på att han är en av lagets bästa spelare, som dessutom skrev ett monsterkontrakt tidigare under säsongen. I natt var det dags för match tre av serien mellan de båda Original Six-rivalerna, och efter att ha sett bilder från onsdagens träning, där Nylander deltog, så räknade alla med att han skulle finnas på isen. Men återigen så blev fansen lämnade besvikna.

Expertens ilska

Inte nog med att Toronto Maple Leafs förlorade med 2-4, och därmed ligger under med 1-2 i serien, så saknades William Nylander igen. Det betyder att svensken missat samtliga tre matcher, efter att ha spelat samtliga 82 under grundserien. Och nu börjar flera profiler ledsna på Torontos bristfälliga kommunikation om Nylanders mystiska frånvaro. Paul Bissonnette, som driver världens största hockeypodcast ”Spittin’ Chiclets”, och är expert på tv-kanalen TNT, har hela vägen legat längst fram i att få reda på vad det egentligen är som inte stämmer med stjärnsvensken.

231119 William Nylander of Toronto Maple Leafs celebrates after the NHL Global Series game between Toronto Maple Leafs and Minnesota Wild on November 19, 2023 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Han har till och med startat hashtaggen ”WhereIsWilly på sociala medier, som han dagligen använder.

Under gårdagen, när han såg videos på att Nylander tränade med spelare som skulle bli petade ur matchtruppen skrev han kort och gott:

”Ofattbart”.

När beskedet om att Nylander inte skulle spela matchen under onsdagsnatten så svarade han med en nedsättande emoji. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev