Wayne Rooney säger exakt vad han tycker om Zlatan Ibrahimovic – med orden som alla svenskar borde lyssna på

Antingen så gillar man eller ogillar man Zlatan Ibrahimovic.
Det råder inga tvivel om vilken sida Wayne Rooney står på.

Under många år tillhörde Zlatan Ibrahimovic den absoluta världstoppen av fotbollsspelare. Han fick sitt stora genombrott i Malmö, men det var i Italien som hela Europa fick lära sig om hans målfarlighet.

Rooneys hyllning

Ibrahimovic gjorde succé i såväl Juventus, som Inter och som Milan, och växte fram till att bli en av fotbollsvärldens största stjärnor. Ibrahimovic har fullständigt vräkt in mål och vunnit titlar i liga efter liga, och det var i PSG som han var som allra bäst. Men Ibrahimovic hann även med att göra en succéartad sejour i England innan han vände till USA och MLS.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

I Manchester United blev Ibrahimovic snabbt en av de allra största stjärnorna, med lagkamrater som Paul Pogba och Wayne Rooney. Just Rooney är en spelare som Zlatan själv alltid pratat väldigt gott om, och det tycks som att känslorna är besvarade. När Wayne Rooney lämnade Manchester United för spel i MLS för sex år sedan, så fick han en fråga om hur det på nytt känns att spela i samma liga som Zlatan Ibrahimovic.

Orden efter flytten

Det som följde var en enda stor hyllning från spelaren med flest gjorda mål i Manchester United anrika historia.

– Zlatan är en fantastisk spelare och jag tror det är jättebra för ligan att ha honom här. Han har varit en av världens bästa spelare över de tio senaste åren, berättade Rooney.

– Han skapar mål och gör mål. För ligan är det jättebra att ha någon som Zlatan här. Det kommer säkerligen hjälpa ligan.

Wayne Rooney, Manchester United
061126 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Manchester United v Chelsea: Wayne Rooney, Manchester © Bildbyrån – Cop 58

Men Zlatan Ibrahimovic var dock besviken över en sak – nämligen att Rooney inte anslöt till samma lag som honom. Rooney avslöjade nämligen att Zlatan hade hört av sig och vädrat sitt missnöje.

– Han frågade varför jag inte inte gjorde honom sällskap i LA.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev