Jonna Sundling säger nu precis vad hon tycker om att Stina Nilsson ska byta sport igen: ”Hon är en sådan…”

Stina Nilsson ska byta sport igen och börja med långlopp.
Nu ger Jonna Sundling sin ärliga syn på förre lagkamratens beslut.
– Jag är kanske inte så förvånad att Stina gör det, säger Jonna till SVT.

För fyra år sedan förbluffade Stina Nilsson hela skidvärlden när hon valde att lämna längdskidåkningen som en av världens absolut bästa sprintåkare. Svenskan hade vunnit både VM- och OS-guld och radat upp mängder med världscupsegrar men bytte bort det mot en helt ny satsning på skidskytte.

Sundlings succé

Sedan skiftet 2020 har Jonna Sundling tagit över tronen som den nya sprintdrottningen och dominerat på skidmästerskapen. Sundling har vunnit fyra raka VM-guld och ett OS-guld i sprint efter att Stina lämnat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240105 Jonna Sundling at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 5, 2024 in Cavalese. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0829

Medan Nilsson har fått kämpa rejält i sin nya sport under fyra års tid. Men nu har 30-åringen fått nog och i förra veckan kom beskedet att skidskyttekarriären är helt över.

Nilssons beslut

Istället väljer Stina Nilsson att byta sport igen och gå över till långlopp kommande säsong. Hon har redan skrivit på ett tvåårskontrakt med ett norskt topplag.
– Jag känner att jag har fått ut min potential i skidskytte. Jag har hela tiden varit fascinerad och inspirerad av långlopp och Vasaloppet. När bröderna Aukland med Team Ragde Charge tog kontakt så kände jag ”YES”, det här vill jag gärna göra, säger Stina själv i ett uttalande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
230303 Stina Nilsson of Sweden and Anna Magnusson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0431

Nu ger Jonna Sundling sin ärliga syn på förre lagkamratens beslut att byta sport igen.
– Jag tycker att det ska bli spännande och jag är kanske inte så förvånad att Stina testar något nytt igen. Hon är en sådan person som ger 110 procent om hon väl tar sig an någonting så det ska bli kul att följa, säger Jonna i en intervju med SVT.

Vad tycker du om Stina Nilssons byte av sport? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Bara en enda visste om Stina Nilssons plan för att lämna skidskytte – nu avslöjar han sanningen: ”Hon gör det för att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev