Nya, oväntade kritiken mot Stina Nilsson – efter att hon lämnar skidskytte och byter sport: ”Det är stor risk för det”

Stina Nilsson har sagt tack och adjö till skidskytte.
Nu väntar en helt ny sport för svenska skidåkaren.
Och hon får ta emot ny, oväntad kritik för sitt beslut.

Förra veckan överraskade Stina Nilsson alla – igen. För fyra år sedan gjorde hon det genom att lämna längdskidåkningen för att börja med en helt ny sport: Skidskytte.

Nilssons tuffa tid

Men det har varit fyra väldigt kämpiga år som skidskytt och Nilsson har fått brottats med besvikelser och enorm kritik. Nilsson nådde världscupen efter bara en säsong i sin nya sport men hon lyckades aldrig ta det sista steget för att nå världstoppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
240325 Stina Nilsson, Lima Skg 1 tävlar i skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0530

Stina petades från både världscupen och även skidskytte-VM flera gånger och fick det inte alls att stämma. Samtidigt som de hårda orden mot hennes prestationer blev alltmer högljudda och utbredda.

Den nya kritiken

Därför har 30-åringen avslutat det kapitlet för att hitta glädjen i något nytt igen. Framöver väntar en helhjärtad fullsatsning på långlopp istället och Nilsson kommer att tävla i Ski Classics kommande vintern.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Men hon lyckas inte bli av med kritiken mot henne. Nu kommer ny och oväntad kritik även mot hennes blivande karriär som långloppsåkare.
”Stina Nilsson byter sport igen. Efter fiaskot som skidskytt är det stor risk att hennes satsning på långlopp blir en ny bom. Visst, hon har varit stark i klassisk åkning och haft en vass spurt. Men nu ska hon staka i många mil – och sedan få till en spurt”, skriver journalisten Johan Esk i en krönika på Dagens Nyheter.

Hur tror du att det går för Stina Nilsson i långlopp? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jonna Sundlings brutalt ärliga ord efter chockbeskedet i svenska skidlandslaget – stora besvikelsen: ”Väldigt förvånad”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev