Jonna Sundlings brutalt ärliga ord efter chockbeskedet i svenska skidlandslaget – stora besvikelsen: ”Väldigt förvånad”

Svenska skidlandslaget chockade alla med sitt beslut.
Jonna Sundling blev också väldigt besviken av beskedet.
– Jag hade inte sett det här framför mig, det är jättetråkigt, säger hon till SVT.

Det var under fredagen som chockbeskedet kom från det svenska skidlandslaget. Den mest rutinerade vallaren tvingades lämna omedelbart då Perry Olsson inte fick något förlängt kontrakt.

Lämnar landslaget

Han har beskrivits som en ”supervallare” och gjorde storsuccé med världsåkarna Petter Northug och Marit Björgen under många år i det norska skidlandslaget. Men 2020 lyckades Sverige övertala Olsson att flytta hem igen och senaste fyra åren har han stått till tjänst för de blågula landslagsåkarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240315 Jonna Sundling of Sweden looks dejected after competing in the Women’s Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 15, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0474

68-åringen har varit personlig vallare åt trion Jonna Sundling, William Poromaa och Jens Burman under vintern. Men nu får Perry inte längre valla åt det svenska skidlandslaget och får se sig om efter nytt jobb i skidvärlden.

Sundling besviken

Svenska stjärnåkaren Sundling har tagit emot beskedet med stor besvikelse.
– När jag först fick veta det blev jag, så klart, väldigt förvånad. Det har fungerat så himla bra med honom, då han är en fantastisk vallare, och jag känner att vi har varit ett väldigt bra team jag och han, säger Jonna till SVT.
– Jag hade inte sett det här framför mig och tycker att det är jättetråkigt. Men jag har såklart respekt för att det ibland sker förändringar och sedan har jag full tillit till Anders Svanebo (skidlandslagets vallachef) och jag hoppas att det blir bra framför ändå. Men Perry kommer definitivt att saknas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240324 Jonna Sundling efter tävlan i damernas sprint i längdskidor under dag 5 av SM-veckan den 24 mars 2024 i Boden. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0235

Jonna Sundling har haft alldeles fantastiska år bakom sig med fyra VM-guld och ett OS-guld i sprint de senaste tre mästerskapen. Då har Perry Olsson varit en stor bidragande faktor.
– Han har betytt mycket. Han har varit där och stöttat och vallat och lärt känna mig som person och som skidåkare. Han har en stor del i att jag lyckats i skidspåret. Jag känner ändå en väldig tacksamhet till honom och att han har hjälpt mig, säger svenskan till tv-kanalen.

LÄS MER: Hårda orden efter att Stina Nilsson bytt sport igen – slår nu tillbaka rejält mot jättekritiken: ”Hon blev förnedrad”

29-åringen erkänner också att skidlandslagets inte frågat åkarna om den här frågan innan det blev officiellt att den meriterade vallaren lämnar det blågula teamet.
– Jag som aktiv har kanske inte den insikten eller den fulla bilden av vad som behöver göras i vallateamet. Så nej, det fick jag inte. Men det är mer Anders område, säger hon i intervjun.

Vad tycker du om att Perry Olsson får lämna? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev