Hårda orden efter att Stina Nilsson bytt sport igen – slår nu tillbaka rejält mot jättekritiken: ”Hon blev förnedrad”

Stina Nilsson har fått nog av skidskytte.
Och nu bytt sport igen till långlopp istället.
Nu riktas hårda ord mot hur svenskan har blivit behandlad.

Fyra säsonger som skidskytt blev det för Stina Nilsson. Men nu är den karriären över och det var verkligen ingen dans på rosor.

Kritik mot Stina

30-åringen har fått utstå hård kritik i både Sverige och Norge där många ställt sig väldigt frågande till varför hon lämnade längdskidåkningen, där hon tillhörde världstoppen. Experterna har varit de mest kritiska och flera har varit helt oförstående till varför Nilsson fått kämpa med själva skidåkningen inom skidskytte.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Stina har också varit öppen med att hon inte läser eller hör vad som sägs om henne utan istället har fokuserat på sig själv. I veckan klev landslagskollegan Mona Brorsson ut och slog tillbaka mot kritiken och hos svenska folket har många stöttat Nilsson under den tuffa tiden.

”Förnedrat henne”

Nu står det klart att Stina Nilsson byter sport igen och väljer att tävla i långlopp istället. Då höjs ännu en röst för hur svenskan har behandlats under de senaste åren.
”Tråkigt besked tycker jag när jag läser att min stora idol Stina Nilsson ska sluta med skidskytte, även om jag fortsättningsvis får se henne i skidspåret. Men enligt min och andras åsikter fick hon aldrig en chans att utvecklas i lugn och ro om man jämför med övriga skidskyttar som hållit på i cirka 8–10 år och först sista åren gjort resultat”, skriver en insändare med namnet ”Alla ska behandlas med respekt” i lokaltidningen Norrbottenskuriren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
240325 Stina Nilsson, Lima Skg 1 tävlar i skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0530

Insändaren riktar stor kritik mot alla tv-experter som agerat respektlöst mot Stina.
”Var det för att hon kom från en skidkarriär som världsstjärna som viss media och ’förståsigpåare’ i tv-studion ibland nästan förnedrade hennes insatser? Jag undrar om inte allt negativt som skrevs och sas av så kallade experter påverkade henne mer än hon erkänner”, skriver personen i tidningen.
”Det finns många varianter på att få en människa att känna sig misslyckad, det ser vi bevis på dagligen. Kommer att fortsätta följa Stinas karriär och tycker hon är modig som vågar prova.”

Vad tycker du om Stina Nilssons beslut att byta sport? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Anders Blomquists stora oro för Stina Nilsson – allvarliga varningen efter att hon byter sport igen: ”Hon kommer att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev