Hanna Öberg och Elvira Öbergs första ord om Stina Nilssons beslut – säger nu det alla tänker: ”Hon ska ha en eloge för det”

Stina Nilsson har gjort sitt som skidskytt.
Nu avslöjar systrarna Hanna och Elvira Öberg sina känslor om det.
– Jag var inte förberedd på att det skulle komma, säger Elvira till SVT.

Det kom helt från ingenstans under förra veckan. Stina Nilsson hade bestämt sig och avslutade sin karriär som skidskytt med omedelbar verkan.

Stina byter sport

30-åringen läggar geväret på hyllan för gott och tar nu steget över till långlopp istället. Nu ger stjärnsystrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg sina första ord om det överraskande beskedet från Stina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
240301 Stina Nilsson of Sweden at zeroing ahead of women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0880

Det var dock ingen jätteförvåning inom det svenska skidskyttelandslaget att Nilsson väljer att lämna efter fyra år i sporten. Men just tajmingen på beskedet kom som em blixt från klar himmel.
– Det är spännande. Hon har hela tiden sagt att detta är på g någon gång. Sen var jag inte förberedd på att det skulle komma nu, men det ska bli kul att se. Tar hon sig an något så gör hon det till fullo så det ska bli kul att följa, säger Elvira till SVT.

Öbergs första ord

Stina Nilsson har redan skrivit på ett tvåårskontrakt med det norska stjärnlaget Team Ragde Charge och börjar tävla i Ski Classics den kommande vintern.
– Jag som person är hundra procent åt ena hållet eller det andra hållet och när jag känner mig klar med det, vilket jag gjorde efter jag tagit beslutet så har det varit som att stänga en bok och öppnat en ny, säger hon själv om beslutet att byta sport för andra gången i karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, skidskytte
240325 Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb 1 och Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb 1 efter skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0530

Hanna Öberg är oerhört imponerad av Nilssons mod och att alltid lyssna till sitt hjärta.
– Hon går verkligen sin egen väg och det är något som man bara kan imponeras över. Jag tror inte någon hade kunnat påverka henne när hon bestämt sig och det ska hon ha all eloge för att hon väljer och vågar göra förändring, säger Hanna till tv-kanalen.

Vad tycker du om att Stina Nilsson lämnar skidskytte? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Mona Brorsson slår tillbaka mot kritiken som Stina Nilsson utsatts för – säger nu det alla svenskar måste höra: ”Jag blir inte förvånad”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev