Maja Starks stora belöning efter otroliga succén – klättrar rejält på världsrankingen och närmar sig OS-biljett

Två raka andraplatser ger Maja Stark riklig belöning på världsrankningen. Och OS-spel kommer allt närmare för 24-åringen från Abbekås.

– Självklart vill jag vara med i OS, det hade varit jättekul. Men det är samtidigt ett svårt mål att sätta upp, eftersom det beror så mycket på vad andra gör.

Så sa Maja Stark när TT nyligen träffade henne på Augusta National, apropå den tuffa svenska konkurrensen om OS-platserna på damsidan.

Starks succé

Sedan dess är det Stark själv som har satt ned foten ordentligt och tagit ett par jättekliv mot sommarens olympiska golf i Paris. Andraplatsen i majorn Chevron Championship följdes upp av en andraplats även i LPGA-tourtävlingen i Los Angeles – och Stark är numera rankad 16:e i världen. För två veckor sedan var hon rankad 46:a.

Artikeln fortsätter nedanför.

Stark har skaffat sig en rejäl lucka i den interna blågula OS-fajten. De två bästa på världsrankningen efter midsommarhelgen får pegga upp i Paris i augusti.

Skulle Stark lyckas klättra ytterligare en placering på rankningen så säkrar hon i praktiken OS-spel, oavsett hur bra övriga svenskor spelar i vår. Ett land kan nämligen få ha upp till fyra spelare med i OS, om de alla är rankade topp 15 i världen.

Damernas ranking:

1) Nelly Korda, USA, 12,30 poäng.

2) Lilia Vu, do, 6,54.

3) Celine Boutier, Frankrike, 6,09.

Bästa svenskor:
16) Maja Stark, 3,58.

30) Linn Grant, 2,84.

59) Anna Nordqvist, 1,75.

62) Madelene Sagström, 1,74.

LÄS MER: Ludvig Åbergs helt oväntade hyllning – på den mest vågade frågan om Zlatan och Björn Borg: ”Jag skulle nog inte…”

Herrarnas ranking:

1) Scottie Scheffler, USA, 14,86 poäng.

2) Rory McIlroy, Nordirland, 7,21.

3) Wyndham Clark, USA, 6,42.

Bästa svenskar:
6) Ludvig Åberg, 5,73.

69) Alex Norén, 1,64.

98) Sebastian Söderberg, 1,14.

102) Alexander Björk, 1,11.

Hur bra tror du Maja Stark kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev