Ludvig Åbergs helt oväntade hyllning – på den mest vågade frågan om Zlatan och Björn Borg: ”Jag skulle nog inte…”

Ludvig Åberg har snabbt blivit en av Sveriges, och golfens, största stjärnor.
Kan han till och med nå ikoner som Björn Borg och Zlatan Ibrahimovic?
När svensken själv fick frågan svarade han med en oväntad hyllning.

Ludvig Åbergs karriär kan inte beskrivas på något annat sätt än kometartat. Den svenske 24-åringen blev proffs under sommaren 2023, och därefter gick allting väldigt fort för underbarnet från Eslöv.

Enorma succén

Åberg gjorde debut i Ryder Cup under samma höst, och därmed skrev han ett rejält mäktigt stycke golfhistoria. Ingen annan hade, i golfens långa historia, blivit uttagen i den prestigefyllda turneringen utan att tidigare spelat i en major, alltså en av golfens fyra största tävlingar. Trots det lyckades Åberg göra stordåd, då hans Europa vann mot USA i Rom.

Väl i april så kom debuten i majorsammanhang, och då överträffade Åberg på nytt allas förväntningar. Svensken var den enda som ens var nära att hota den suveräne världsettan Scottie Scheffler, och svensken tangerade Sveriges bästa resultat någonsin i Masters, då han slutade ensam tvåa i tävlingen. Hysterin kring Åberg, som blivit många favoritspelare under det senaste året, är enorm.

Hyllningen – till Abba

Och det har den varit ända sedan han slog igenom. Efter genombrottet har media velat veta precis allt om honom, och i de efterföljande tävlingarna har han varit den som kanske fått mest tv-tid av alla. Och i samband med Ryder Cup i höstas så fick han en fråga som verkligen tog honom på sängen. En reporter om han är beredd på att bli lika berömd som andra svenska ikoner, som Abba, Zlatan Ibrahimovic eller Björn Borg.

240413 Ludvig Åberg of Sweden during the third round of the 2024 Masters Golf Tournament on April 13, 2024 in Augusta. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ludvig Åberg såg märkbart förvånad ut, men när han väl svarade gjorde han det genom en mäktig tokhyllning – till Abba.

– Jag skulle inte nämna mig själv i samma mening som Abba, sa han först, innan han fortsatte:

– Allt jag försöker göra är att spela golf och slå så få slag jag bara kan i varje tävling jag spelar.

Ingen Abba alltså – men Åberg själv har inga problem att jämförs med några av våra största någonsin. Och just nu känns det absolut inte omöjligt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev