Björn Ferry pekar ut Sveriges största idrottare genom tiderna – nobbar Zlatan med de mest oväntade orden: ”Han är kungen”

Vem är egentligen Sveriges största idrottare genom tiderna?
För Björn Ferry är svaret glasklart – och det är inte Zlatan Ibrahimovic.
– Det är han som är kungen, säger Ferry.

Det är en evig diskussion inom svensk idrott; vem som egentligen är den allra största idrottaren genom tiderna. Vi har varit bortskämda med idrottsstjärnor som skrivit sig in i historien i diverse sporter, och ofta nämns ikoner som Björn Borg, Ingemar Stenmark, J-O Waldner och Zlatan Ibrahimovic.

Ferry nobbar Zlatan

När Zlatan Ibrahimovic var som allra bäst, när han fullständigt vräkte in mål för PSG och slog rekord efter rekord, var det många som menade att han var på god väg att gå förbi Ingemar Stenmark som den allra största. 2013 sa till och med Stenmark själv att han ansåg att Zlatan nu var förbi honom. Men det var inte alla som höll med om det.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

När Björn Ferry fick frågan av SVT menade han i stället att så länge inte Zlatan sköt hem ett VM-guld till Sverige, så skulle han aldrig bli störst.

– Det är givet, som Storumanbo håller man Stenmark högst. Här är han kungen. Zlatan? Han är topp tio. Men tar han Sverige till VM och vinner mästerskapet så är han högst upp. Klubbfotboll intresserar mig inte, berättade Ferry ärligt för SVT.

Oväntade hyllningen

Björn Ferry hyllade dessutom Zlatan med en oväntad jämförelse – med knarkande ryssar.

– Det stora är att han varit så bra över lång tid. Med den bakgrund han har, uppväxt i Rosengård och lyckats behålla sitt sportsliga fokus. Du ser många ryssar som är bäst i världen nåt år, lever det ljuva livet och knarkar och sen är det färdigt.

Björn Ferry, skidskytte
230210 Björn Ferry, commentator of Swedish Broadcaster SVT, poses for a picture during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0539

Dessutom imponeras Ferry stort av Zlatans vilja att alltid vilja bli bättre, och aldrig nöja sig.

– Zlatan hade kunnat dra sig tillbaka för många år sedan med tiotals miljoner på kontot. Det imponerar att han fortfarande har det idrottsliga drivet, att det inte bara blivit business utan 100 % fotboll. Det vet man själv, att hålla sig på topp under så lång tid är svårt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev