Den gången Björn Ferry fick hela Idrottsgalan att explodera i skratt – med vågade orden om Zlatan

Den gången Björn Ferry fick hela Idrottsgalan att explodera i skratt – med vågade orden om Zlatan

Björn Ferry intervjuades på Idrottsgalan.
Då kunde han inte låta bli.
Från ingenstans skickade han den klockrenaste passningen – till självaste Zlatan.

Det var 2014 som skidskytteikonen Björn Ferry tackade för sig. Karriären sträckte sig över hela 13 år, och det fanns gott om fina meriter på cv:et. Mest minnesvärt är kanske Ferrys otroliga insats på jaktstarten i OS 2010, då han tog Sveriges första guldmedalj för herrar på 50 år – efter en bragdinsats i Vancouver.

Totala showen på Idrottsgalan

Björn Ferry tog även tre VM-medaljer, en av varje valör, under karriären, men i dag är han kanske mest förknippad med Vinterstudion. Det dröjde inte länge efter att Ferry avslutade karriären innan han klev in i SVT, och där har han blivit enormt folkkär med sin härliga personlighet, där han alltid är rakt på sak i vad han tycker och tänker, och alltid bjuder på sig själv.

Foto: Youtube

Att Björn Ferry skulle bli en lyckad tv-expert och omtyckt tv-personlighet rådde det egentligen aldrig några tvivel om. Redan som aktiv så var Ferry en idrottare utöver det vanliga, någon som alltid bjöd på ett skämt när tillfälle gavs, och någon som alltid tog varje chans att bjuda på ett skratt. Och så var det även när Ferry intervjuades på Idrottsgalan 2015 – då var det nämligen total show från ikonen.

LÄS MER: Robert Gustafssons helfräcka skämt om Zlatan och Ingemar Stenmark – som förbjöds för svenska folket

Passningen till Zlatan

Björn Ferry fick nämligen frågor om hur han kände kring att vara på Idrottsgalan, efter några år där han var tvungen att avstå då förkylningsrisken var för hög. Han hade även nyligen släppt en bok om sitt liv, och programledaren Peter Settman påminde då Ferry om att flera andra idrottare skrivit böcker, bland andra Zlatan Ibrahimovic. Björn Ferrys bok kanske inte såldes i lika många exemplar som Zlatans, men på ett område var Ferry betydligt bättre.

Foto: Youtube

Och när han fick chansen så tog Ferry den direkt, med en passning som fick hela Idrottsgalan att explodera i skratt.

– Han skrev inte sin bok, svarade nämligen Ferry, på påståendet att Zlatan skrivit en bok.

Ferry åsyftar naturligtvis på att det var David Lagercrantz som skrev Zlatans bok, medan Ferry skrev allting själv. Vilken underbar personlighet han har, Björn Ferry!

LÄS MER: Giganterna Ingemar Stenmark och Björn Borg gör upp med Wayne Gretzky i tidernas mäktigaste uppgörelse