Robert Gustafssons helfräcka skämt om Zlatan och Ingemar Stenmark – som förbjöds för svenska folket

Robert Gustafssons helfräcka skämt om Zlatan och Ingemar Stenmark – som förbjöds för svenska folket

Time Out var det perfekta programmet för alla sportälskare.
Och det fanns ingen som var lika underhållande som Robert Gustafsson.
Han brydde sig aldrig vem han skojade om – inte ens när det handlade om ikoner som Zlatan Ibrahimovic och Ingemar Stenmark…

Robert Gustafsson är verkligen en legendar inom svensk humor, och för alla oss som älskar sport så var TV4-klassikern Time Out en helig stund. Där samlades några av Sveriges vassaste komiker för att skoja med – och om – några av Sveriges största idrottare, idrotter och allt som hör sporten till. Oavsett ämne så bjöd det alltid på mängder av skratt, och Robert Gustafsson var huvudpersonen.

Okrönt humorkung

Robert Gustafsson har alltid haft en förkärlek att skoja om sport, särskilt om speedway-ikonen Tony Rickardsson. Det var på Idrottsgalan som Gustafsson klev upp på scenen och gjorde en klockren parodi på Rickardsson, och därefter har det blivit en av hans återkommande karaktärer. Men under Time Out så höll Gustafsson aldrig tillbaka, och ingen inom idrotts-Sverige kunde vara säker på att hålla sig borta från skämten och hånen när Gustafsson var i farten.

Foto: Youtube

Skämten var dock aldrig över gränsen, och alltid gjorda med finess och med glimten i ögat. Det fina med Robert Gustafssons haranger i programmet var att han inte lade någon vikt i hur stor en särskild idrott var, utan alla fick sin släng av sleven. Även några av Sveriges största idrottare, som exempelvis Ingemar Stenmark och Zlatan Ibrahimovic, fick några rejäla skoj slänga mot sig av Gustafsson, och vi minns särskilt ett sånt tillfälle.

LÄS MER: Robert Gustafsson överraskar alla i den här klassikern från Time Out: ”Undrar hur många som sket ned sig där”

Hånet mot Zlatan och Stenmark

I Robert Gustafssons film ”Roberts P-rull” så har humorkungen själv samtal en och en halv timmes briljans från sin långa karriär. I filmen visades även tidigare osänt material från exempelvis Parlamentet och just Time Out. Varför det inte fick plats i de ordinarie sändningarna är oklart – men det är mycket möjligt att det helt enkelt var för grovt för att sändas. I ett program så skojade Gustafsson friskt med ikoner som Zlatan, Stenmark och Frank Andersson, och det är helt omöjligt att hålla sig från skratt.

Foto: Youtube

Det kom som sagt inte med i det riktiga programmet, men är inspelat under den senaste säsongen som sändes, 2017. Allting inleds med att Robban avslöjar att han börjat samla på pin-koder, men det dröjer inte länge innan det spårar ur totalt.

– Jag samlar även på souvenirer. Jag samlar bland annat på Zlatan Ibrahimovics självdistans, den har jag haft jättelänge. Den första var Ingemar Stenmarks talförmåga, den hade jag också. John McEnroes självbehärskning hade jag också. Sen har jag en av Frank Anderssons två hjärnceller, sa Gustafsson.

Se klippet här (från 1.00.45):

Det finns bara en Robert Gustafsson!

LÄS MER: När Robert Gustafsson gjorde ett privat avslöjande om dopning – och fick Håkan Loob att vika sig dubbelt av skratt