När Robert Gustafsson gjorde ett privat avslöjande om dopning – och fick Håkan Loob att vika sig dubbelt av skratt

När Robert Gustafsson gjorde ett privat avslöjande om dopning – och fick Håkan Loob att vika sig dubbelt av skratt

Robert Gustafsson är humorns okrönte mästare.
Och bäst har han alltid varit när han pratat om sport.
Som den gången han fick Håkan Loob att vika sig dubbelt av asgarv – när han pratade om dopning.

Robert Gustafsson är en av våra mest folkkära kändisar, och när det kommer till humor är det få som kan mäta sig. Oavsett program eller medium har Gustafsson alltid dominerat, men lite extra bra har han ändå varit när det handlat om att skoja om sport.

Total show

Det var därför programmet Time Out, som sändes under flera år i TV4, passade honom som handen i handsken. Där fick Gustafsson ofta chansen att vara precis hur tokig han ville, och han tog ofta chansen och levererade några helt oförglömliga ögonblick och sketcher – alltid med sporten i absoluta fokus.

Hela Sverige bänkade sig för att se Gustafssons totala briljans, och det var inte sällan som han fick några av Sveriges största idrottare att få totala skrattanfall med sina sköna urspårningar. Ikoner som Gunde Svan och Niklas Wikegård har fallit offer och garvat läppen av sig åt Gustafssons tokerier, men så även Håkan Loob – och dessutom efter skämt om ett ämne som traditionellt kanske inte är så skojigt.

LÄS MER: Robert Gustafsson reser sig och talar rakt från hjärtat – får hundratusentals sporttokiga svenskar att skratta

Loob viker sig av garv

När Robert Gustafsson – vid inspelningstillfället betydligt yngre än i dag – fick chansen att prata om dopning, så drog han till med ett skämt så klockrent att hockeylegendaren Loob, som fortfarande är den enda svensken att göra 50 mål under en och samma säsong i NHL, absolut inte kunde hålla sig. Gustafsson berättade, inledningsvis allvarligt, om hur dopning blivit så vanligt att till och med hans 5-åriga son börjat hålla på med det.

Och därefter följde bara en enda stor skrattfest, där absolut ingen kunde hålla sig från att bryta ut i asgarv åt Gustafssons helsköna show. Det är verkligen helt omöjligt att hålla sig för skratt när humorns mästare drar igång, och det här är verkligen ett bevis på det.

LÄS MER: När Robert Gustafsson skulle ge alla skidåkare en lektion – men precis allt slutar i fullständig katastrof: ”Jag åt bajs”