När Robert Gustafsson skulle ge alla skidåkare en lektion – men precis allt slutar i fullständig katastrof: ”Jag åt bajs”

Robert Gustafsson är verkligen kungen av humor.
Och allra bäst är han när han skojar om sport.
Som den gången han gav tips till alla längdskidåkare – och precis allt gick fel.

Robert Gustafsson är Sverige okrönte humorkonung. I flera decennier har Gustafsson fått svenska folket att skratta, och när han är i sitt absoluta esse så är det få – om ens någon – som kan mäta sig.

Klassiska karaktären Bertil

Sketcherna och minnena är oändliga, men allra roligast är Gustafsson när han får skoja om sport. Han var en given del i TV4-programmet Time Out:s panel, där han fick några av Sveriges största idrottsprofiler att vika sig dubbelt av skratt med sina hyfs och underbara skämt.

Robert Gustafsson kan inte bara vara fyndig, han kan ta saker alldeles för långt också, och det är när är han som mest överdriven som han är som roligast, om du frågar mig. Och det här är det absolut bästa exemplet på det. Under några år körde Robert Gustafsson en karaktär vid namn ”Bertil”, och för honom gick det mesta fel. Han var nervös, trodde han kunde allt – men sanningen var ofta den raka motsatsen. 

LÄS MER: Robert Gustafsson reser sig och talar rakt från hjärtat – får hundratusentals sporttokiga svenskar att skratta

Precis allt går fel

En gång skulle Bertil ge tips om hur man på bästa sätt optimerar en skidstur. Han har drycken med sig, han har små delikata chokladgodisar med sig – men snart ska allt gå väldigt, väldigt fel. Bertil ska ta på sig solskyddsfaktor, men råkar i stället smeta in hela ansiktet med tandkräm. Han upptäcker därefter att han tappat några av sina godisar, men det är i själv verket harbajs.

Bertil har svårt att hålla spyan kvar i kroppen, och i ett försök att bli av med äcklet så dricker han – men det slutar med ett blodigt drama då det hamnat glas i termosen. Allt avslutas med ett enda stor avgrundsvrål – och det är nog säkert att anta att ”Bertil” aldrig försöker sig på en mysig dag ute i spåren igen.

LÄS MER: När Robert Gustafssons ärliga ord om mardrömslika skidresan fick självaste Wikegård att bryta ihop av garv