Zlatan Ibrahimovic har aldrig fått ta emot prestigefulla priset – nu avslöjas sanningen bakom: ”Det är en sorg”

Zlatan Ibrahimovic är en av svensk idrotts främsta genom tiderna.
Men det finns ett pris som han aldrig fått ta emot hemma i Sverige.
Och nu avslöjas orsaken bakom att Zlatan nobbats under alla åren.

Han är en av svensk fotbolls absolut största spelare genom tiderna, många anser att han är den allra främsta. Zlatan Ibrahimovic har haft en makalöst bra karriär och vunnit medaljer och pokaler på löpande band runt om i Europa.

Zlatans framgång

Han har erövrat Holland, Italien, Spanien, Frankrike, England, USA och framförallt Sverige. Med sina 62 mål på 122 landskamper är ”Ibra” svensk landslagsfotbolls främsta målgörare på herrsidan genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
131011 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter att han gjort 2-1 under fotbollsmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och Österrike den 11 oktober 2013 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86616

Zlatan har dessutom vunnit Guldbollen hela 12 gånger, överlägset flest i historien, tilldelats Jerringpriset, mottagit hedersmedalj av kung Carl XVI Gustaf för sina förtjänster inom svensk idrott men det finns ett pris som han aldrig fått ta emot.

Nobbat Ibrahimovic

När Victoriapriset delades ut sommaren 2023 blev det också sista chansen för Ibrahimovic innan fotbollskarriären tog slut. Men återigen blev han snuvad på den prestigefulla utmärkelsen från kronprinsessan Victoria av svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson.
”Vi var många som undrade om det kanske äntligen var Zlatans tur. Men i Zlatans frånvaro är hockeyspelaren Erik Karlsson ett bra val för Victoriapriset”, skriver Peter Boström i en ledare på Ölandsbladet.
”Men det är en sorg att Zlatan aldrig fick priset”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
181112 Årets forward herr, Zlatan Ibrahimovic, poserar för ett porträtt under Fotbollsgalan den 12 november 2018 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87804

Zlatan brukar räknas in bland de största giganterna inom svensk idrott, tillsammans med storheter som Ingemar Stenmark och Björn Borg. Men det är högst anmärkningsvärt att bara en av dem har vunnit Victoriapriset genom åren.
”Ingemar Stenmark mottog faktiskt det första Victoriastipendiet 1979. Björn Borg fick aldrig priset, detta av samma anledning som Zlatan nu aldrig kommer att få priset, skriver Boström och avslöjar sedan sanningen bakom att Ibrahimovic har nobbats av kronprinsessan varenda år.
”Zlatan kan inte vara på plats i Borgholm 14 juli och då funkar det inte, förklarade Kay Wiestål gång på gång, så länge han hade ett finger med i utnämningen av stipendiater. Säkert har det spelat in flera gånger. Lediga vinteridrottare har haft lättare att komma till Borgholm än sommaridrottare som är mitt uppe i säsong”.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar sanningen om mötet med Zlatan – ikonens ord till Mondo fick honom att tappa hakan: ”Coolt”

Bara tre fotbollsspelare har tilldelats Victoriapriset sedan starten 1979 och det är Tomas Brolin, Henrik Larsson och Torbjörn Nilsson. Nog borde också Zlatan Ibrahimovic läggas till på den listan.
”Att Erik Karlsson får årets Victoriapris är synnerligen välförtjänt. Men det går dessvärre inte komma ifrån känslan av besvikelse över att aldrig ha fått se Zlatan Ibrahimovic i Borgholm. Nu lägger han av och därmed försvann sista chansen att få se den blivande drottningen utdela pris till den avgående fotbollskungen”, skriver Peter Boström i sin ledare hos lokaltidningen.

Tycker du att Zlatan borde vunnit Victoriapriset? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev