Armand Duplantis avslöjar sanningen om mötet med Zlatan – ikonens ord till Mondo fick honom att tappa hakan: ”Coolt”

Armand Duplantis blev starstruck när han träffade Zlatan Ibrahimovic.
Nu avslöjar han exakt vad ikonen sa till honom.
– Man kan tro att han kan vara ganska hård, säger Mondo till Aftonbladet.

Armand Duplantis har redan vunnit allt som går att vinna. Han är den överlägsna giganten i varje Diamond League-tävling under de fyra senaste åren, och han är regerande OS- och VM-guldmedaljör. 

Mötet med Zlatans

Lägg där till att Duplantis har en hel radda av världsrekord på sitt namn, så är det lätt att förstå varför han så snabbt blivit en av Sveriges största och mest omtyckta idrottare. Duplantis har vunnit många av Sveriges finaste utmärkelser, och han har även kammat hem en rad prestigefyllda priser utomlands för sina insatser. Men trots sin stjärnstatus är det en idrottare som gjort honom totalt starstruck.

Mondo har I tidigare intervjuer bara berättat att det hänt en gång att han faktiskt blivit starstruck. För några år sedan var han på F1-tävling i Italien, i klassiska Monza, och där var även Zlatan Ibrahimovic. Då kunde inte Mondo fatta mod för att gå fram och prata. Men förra året spreds bilder på ett samtal mellan de båda svenska superstjärnorna under F1-tävlingen i Las Vegas, men vad som egentligen har varit okänt.

Orden som fick honom att tappa hakan

Men nu avslöjar Duplantis exakt vad Zlatan sa till honom, och slår dessutom ned på bilden många har om honom.

– Jag gick bara fram och presenterade mig själv och han sa att han visste vem jag var. Det var coolt, han var jättevarm och väldigt trevlig. Jag visste ju inte, för man kan tro att han kan vara ganska hård, och det kan han säkert, men mot mig var han rolig och varm. Vi pratade bara lite kort, lite om sport och var vi båda befinner oss, säger Mondo till Aftonbladet.

Foto: Skärmdump/Desiré Inglanders TikTok

Efter att Zlatan Ibrahimovic avslutat karriären är Armand Duplantis Sveriges största idrottsstjärna internationellt. Men det är ingenting som Mondo tänkte på under själva mötet.

– Nej, inte alls, men det är klart att på insidan tänker du att det här är rätt coolt. Det känns som det var igår som jag var liten och spelade Zlatan på Fifa (tv-spel). Så det är lite surrealistiskt på ett sätt. Men i slutändan så är det ju bara en person man pratar med, oavsett vem man själv är är man bara en person som pratar med en annan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev