Nya storsuccén för Maja Stark på LPGA-touren – ny andraplats och miljonregn för svenskan: ”Mycket stolt”

Toppformen håller i sig för Maja Stark.
Den svenska golfstjärnan slutade tvåa i LPGA-tourtävlingen på Wilshire Country Club i Los Angeles och belönades med drygt 3,7 miljoner kronor i prispengar.

Den enda som blev för svår denna gång var australiensiskan Hannah Green. Green vann tävlingen på Wilshire Country Club även förra året.

24-åriga Maja Starks andraplacering kommer direkt inpå förra helgens andraplacering på Chevron Championship i Texas, som var hennes bästa majorresultat hittills i karriären.
– Jag är mycket stolt över mitt spel. Jag fick till en hel del goda slag även om nerverna tog över för en stund. Men jag hade förmåga att komma tillbaka och det kändes bra, säger Stark och beskriver det hela som en övning i tålamod.

Tre slag skiljde

Stark gjorde fem birdies på den avslutande rundan, fyra av dem på de sex sista hålen. Tyvärr blev det två bogeys också för Stark, som slutade tre slag bakom Hannah Green.

Artikeln fortsätter nedanför.

Madelene Sagström spelade bäst av alla på den sista rundan, 65 slag, och klättrade till en delad åttondeplats.

Redan inför tävlingen i Los Angeles hade Maja Stark klättrat till 28:e plats på världsrankningen, bäst av alla svenskor. Den senaste framgången kommer ge Stark ytterligare en rejäl skjuts på rankningen – och tar henne allt närmare en av de två svenska OS-platserna i Paris i sommar.

Högt rankad

På LPGA-tourens totalställning ”Race to CME Globe” ligger Maja Stark fyra. Nelly Korda, som vilade den gångna veckan, leder i överlägsen stil efter sina fem raka segrar. Före Stark finns också Lydia Ko och Hannah Green.

I penningligan är det dock bara Korda som finns före Stark i rankningen. På totalt nio tävlingar har stjärnan från Abbekås tjänat mer än tolv miljoner kronor, varav nästan allt spelats in under den senaste månadens framgångar som inleddes med en tredjeplats i Arizona.

Nu väntar en tävlingsfri vecka för Stark innan hon peggar upp igen i New Jersey, 9–12 maj. Nästa major är US Open, som spelas i månadsskiftet maj–juni.

LÄS MER: Ludvig Åbergs nya jätteshow – superslaget får precis hela golfvärlden att ställa sig upp och applådera: ”Snuskigt bra!”

Fakta: Maja Stark

Född: 10 december 1999.

Världsrankning: 28:a (inför andraplatsen i Los Angeles).

Karriär: Gjorde succé direkt när hon blev proffs 2021 och vann direkt på Europatouren. Vann sin hittills enda tävling på LPGA-touren året därpå och i fjol debuterade Stark i Europas Solheim Cup-lag.

Årets framgångar: Slutade trea i LPGA-tävlingen i Arizona i slutet av mars. De två senaste veckorna har bjudit på två andraplatser, i majorn Chevron Championship utanför Houston och nu i Los Angeles. Mycket talar för att Stark tar en av Sveriges två OS-platser i Paris.

Dela artikeln för att hylla Maja Stark! 👏

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev