Ludvig Åbergs nya jätteshow – superslaget får precis hela golfvärlden att ställa sig upp och applådera: ”Snuskigt bra!”

Ludvig Åberg gör sin första tävling efter monstersuccén i Masters.
Och han fortsätter att övertyga.
På torsdagen briljerade han på PGA-touren – med ett slag som fick golfvärlden att ställa sig upp och applådera.

Ludvig Åberg är golfvärldens stora snackis just nu. Han blev proffs så sent som i somras, men den 24-årige svensken har tagit helt enorma kliv, och har gjort en nästan osannolik resa. I höstas var han med och vann Ryder Cup med lag Europa – utan att ha gjort en enda majortävling.

Stora succén direkt

Och förra veckan så kom då till slut den efterlängtade majordebuten, och han krossades alla förväntningar. På den enormt svårspelade och mytomspunna Augusta National. Åberg blev ensam tvåa i tävlingen och var den enda som ens var nära och hota den suveräne världsettan Scottie Scheffler.

240414 Ludvig Åberg of Sweden during the final round of the 2024 Masters Golf Tournament on April 14, 2024 in Augusta. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Åberg inkasserade dessutom hela 24 miljoner kronor i prispengar, men det var inte länge han fick njuta över insatsen. Redan på torsdagen slog han ut igen, för klassiska RBC Heritage i Harbour Town på PGA-touren. Åberg hade äran att gå i samma boll som superstjärnan Rory McIlroy, som länge varit en idol för just Åberg. Och svensken visade ännu en gång att succén i Masters inte var någon tillfällighet.

Slaget alla älskar

Åberg gick till slut in 66 slag, fem under par, och är med det delad fyra, bara tre slag efter ledande amerikanen J.T. Poston. Det fanns gott om höjdpunkten under Åbergs runda, och han bjöd bland annat på en sagolik eagle som fick hela golfvärlden att ställa sig upp och applådera. På det femte hålet hade Åberg ett andraslag på drygt 250 meter, och han drog då upp en järntvåa som landade helt perfekt, och lade sig perfekt på greenen.

Foto: Twitter

Åberg satte även den efterföljande putten, och klättrade därmed rejält på ledartavlan. Åbergs slag var ytterligare ett bevis på vilket fantastiskt järnspel han besitter, och Åberg, som blivit mångas nya favoritspelare efter succén i Masters, fick stora hyllningar på sociala medier efteråt.

”Det här är den bästa golfsvingen någonsin. Wow”‚ skriver en person.

”Den här unga mannen kommer vara bra väldigt länge”, skriver en annan.

”Snuskigt bra”, skriver en tredje.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev