Annika Sörenstams så mäktiga hyllning till Ludvig Åberg – säger precis det som alla vill höra: ”Jag kan säga att…”

Ludvig Åberg har charmat en hel golfvärld.
Nu säger Annika Sörenstam precis det som alla tänker om den svenske superstjärnan.
– Jag ser inga svagheter, säger ikonen till SVT.

Det har inte hänt sedan Henrik Stensons glansdagar att en svensk kan utmana om majortitlar. Men Ludvig Åberg har varit en sensation sedan han blev proffs i somras, och hans utveckling saknar nästan motstycke i historien. Redan i höstas blev han – utan att ha gjort en enda majortävling – uttagen i Europas Ryder Cup-lag, där han också imponerade stort.

Annika Sörenstams jättehyllning

Förra veckan var det så äntligen dags för debuten i majorsammanhang, golfens största och svåraste scen. Augusta National är världens kanske mest mytomspunna golfbana, och Masters den mest uppskattade tävlingen som finns, men Åberg såg aldrig ens nervös ut. Åberg såg ut att njuta av varje slag, och spelade sig hela vägen till en ensam andraplats i tävlingen, bara slagen av av överlägsne världsettan Scottie Scheffler.

Nu är Ludvig Åberg sjua på världsrankingen, och har redan vunnit på både Europa- och PGA-touren. Annika Sörenstam, en av tidernas bästa golfare, är imponerad.

– Jag var imponerad innan The Masters. Han fick inte tillräckligt med uppmärksamhet. När han fick Ben Hogan Award två gånger (priset för bästa collegegolfspelaren i USA) förstod jag att han var ”the real deal”, säger hon till SVT.

“Bettar inte emot det”

Annika Sörenstam menar att hon inte ser några svagheter alls i Ludvig Åbergs spel, och att det enda som egentligen talar emot honom är hur kort hans proffskarriär varit.

– Man kan säga att han är ung och saknar erfarenhet, men det är ju något som kommer med tiden. Så det ser jag snarare som en styrka, att han bara kan bli bättre, säger hon.

240414 Ludvig Åberg of Sweden during the final round of the 2024 Masters Golf Tournament on April 14, 2024 in Augusta. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Scottie Scheffler var den enda som spelade bättre än Åberg under Masters. Den 27-årige amerikanen har vunnit tre av sina fyra senaste tävlingar, och är klar etta i världen. Men Annika Sörenstam menar nu att Åberg kan bli världsetta.

– Jag skulle inte betta emot det. Jag kan säga att topp tio kommer vi nog bli vana vid att se honom, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev