Svenska idrottsprofilen akut till sjukhus – missar Idrottsgalan

Kanotisten Susanne Gunnarsson missar Idrottsgalan i kväll.
På flyget på väg från Florida kände hon smärtor i benet – och i London konstaterades det att hon drabbats av en blodpropp.
– Det är skittråkigt, säger Gunnarsson till Expressen.

Susanne Gunnarsson är en av Sveriges mest framstående kanotister genom tiderna. 53-åringen har bland annat tagit sex VM- och ett OS-guld och har deltagit på Idrottsgalan flertalet gånger. Men till kvällens gala har hon tvingats lämna återbud.

Gunnarsson, som satt på flyget på väg till Stockholm från ett träningsläger i Florida, började känna en stark smärta i benet. När hon mellanlandade i London genomgick hon en läkarundersökning där det stod klart att svenskan drabbats av en blodpropp.
– Jag försökte mig resa mig och då kände jag en sån smärta som strålade i vaden. Men jag försökte ta mig ur planet ändå, jag ville till galan, säger Gunnarsson till Expressen.

Gunnarsson åkte akut till sjukhus där hon stannat kvar under natten och fått tabletter och blodförtunnande. När hon kan åka hem vet hon inte, men att missa Idrottsgalan säger hon känns tråkigt.
– Jag såg fram emot förfesten med Tomas Brolin, att hänga med gänget, efterfesten, att bara vara idrottstjej med alla andra idrottare. Det är skittråkigt, jag är faktiskt ganska sur över det, säger Gunnarsson till Expressen.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.