Jan-Ove Waldner avslöjar vem som är Sveriges största idrottsman genom tiderna – och nobbar självaste Zlatan Ibrahimovic

Jan-Ove Waldner är en av svensk idrotts stora giganter.
Nu avslöjar han själv vem han tycker är Sveriges största idrottare.
Då väljer han bort den största i den största sporten – nämligen Zlatan Ibrahimovic.

Han är utan tvekan en av våra största idrottshjältar i historien. Med en boll och en racket i sin hand kunde Jan-Ove Waldner uträtta stordåd och erövra världen.

Waldners karriär

J-O slog igenom redan som 16-åring och sågs som ett ett oerhört begåvat underbarn genom att nå EM-finalen 1982. Från den dagen var han i världstoppen för att stanna och har bärgat oerhört många medaljer sedan dess.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
040820 OS, Bordtennis: Jan-Ove Waldner, Sverige, jubel. © Bildbyrån – 27719 – OS04

Han ses som en gigant inom bordtennisen efter ett OS-guld, sex VM-guld, elva EM-guld och två världscupvinster. Och bland svenska idrottsmän i historien är han sannerligen en av de riktigt stora.

J-O nobbar Zlatan

När han själv får chansen att utse Sveriges största idrottare genom tiderna så behöver han inte mycket betänketid för det svaret. Under ett kändismingel på VM 94-hjälten Jesper Blomqvists restaurang får han exakt den frågan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
190131 Jan-Ove Waldner poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av Spårvägen den 31 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135942

Då väljer pingislegendaren att peka ut två ikoniska namn, men nobbar ändå Zlatan Ibrahimovic. Som är den mest framgångsrika idrottaren vi har i den största sporten i Sverige, nämligen fotboll.
– Det blir ju lite tråkigt. Det är (Ingemar) Stenmark och (Björn) Borg för mig. Det är ju 56:orna, de var grymma, säger Waldner till Afterwork TV, som var där för att bevaka eventet.

Vem tycker du är Sveriges största idrottare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jan-Ove Waldner pekar ut sina höjdpunkter – mäktiga slagen visar varför alla svenskar fullkomligen älskar honom

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev