Jan-Ove Waldner pekar ut sina höjdpunkter – mäktiga slagen visar varför alla svenskar fullkomligen älskar honom

Jan-Ove Waldner är en av de största bordtennisspelarna någonsin.
Han åstadkom otroliga saker under sin karriär.
Men det finns tre höjdpunkter Waldner själv har pekat ut.

Svenskar kommer alltid ha en kär plats i hjärtat för Jan-Ove Waldner. Denna omåttligt populära och geniförklarade kungen inom bordtennis.
J-O är och förblir en av Sveriges allra största idrottare någonsin.

Waldners framgångar

Redan som 16-åring slog Waldner igenom när han tog sig till EM-final 1982. Han förlorade dock mot lagkamraten Mikael Appelgren, men det skulle ändå bli elva EM-guld varav ett i singel för J-O. Han vann även sex VM-guld och ett OS-guld, för att nämna några av hans meriter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
900121 Bordtennis, Europa Top 12: Jan-Ove Waldner, Sverige. Foto: BILDBYRÅN / 13568

Waldner är en av de bästa bordtennisspelarna någonsin, och av vissa hålls han som den allra bästa. 58-åringen är än i dag den enda från ett icke-asiatiskt land som har vunnit ett OS-guld i bordtennis.
Under året har J-O jobbat med sin egen bordtennisturnering ”Waldner Cup”. Den tvingades dock skjutas upp ett år på grund av hektiskt spelschema.

Bästa höjdpunkterna

Bordtennis var runt 80-talet en av Sveriges största sporter. Jan-Ove Waldner blev symbolen för vårt lands stora intresse av sporten, och var en gigant med racketen i handen. Svenske legendaren kunde göra vad han ville och bjöd på så många oförglömliga slag genom åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
190131 Jan-Ove Waldner poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av Spårvägen den 31 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135942

1999 fick han frågan om vilka som var de bästa poängen under hans karriär, i en video som kan ses nedan. Då valde J-O ut tre oförglömliga höjdpunkter som han själv aldrig kommer att glömma. Det lär nog innan svensk heller göra.

LÄS MER: Truls Möregårdh utser sitt bästa favoritklipp med Jan-Ove Waldner – som han aldrig får nog av: ”Rysningar”

Se videon här!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev