Stjärnan missar seriefinalen – stukade foten när han åkte pulka

Alexander Galante Carlström utsågs till världens bästa innebandyspelare i våras. 
I kväll spelar hans Falun seriefinal mot Storvreta – utan stjärnan. 
Anledningen? Han stukade foten när han åkte pulka med sin son. 

Man har hört om många märkliga idrottsskador genom åren. Men frågan är om inte Alexander Galante Carlströms tar priset. Världens bäste innebandyspelare, som han utnämndes till i våras, missar kvällens seriefinal mellan Falun och Storvreta. Anledningen är att han stukade foten när han åkte pulka med sin son.

”Jag föll för grupptrycket”

Carlström berättar för innebandymagazinet.se att han testade ett hopp som kanske var lite väl riskabelt…
– Jag föll för grupptrycket och testade på hoppet vilket jag inte skulle gjort. Jag fick upp en hyfsad fart och flög upp i luften men när jag landade fastnade jag med foten i snön och boben fortsatte framåt. Så jag stukade foten, säger han till sajten.

Hur allvarligt det är kan han inte svara på i nuläget. Men något spel i kväll blir det i alla fall inte.
– Det är den roligaste matchen på året med bra spelare i båda lagen som vill spela innebandy. Men jag har ingen annan att skylla på än mig själv. Det är otroligt klantigt gjort men det är bara att köpa läget.

Får följa seriefinalen från läktaren

Innebandystjärnan är mycket besviken på sig själv, speciellt med tanke på att han missar en så pass viktig match.
– Man är förbannad på sig själv att man är så otroligt klantig, det är ju en match som man vill vara med och hjälpa sitt lag i.

LÄS MER: Galna väderklippet från Tour de Ski – som inte avskräckte Sundby: ”Kunde ha kört”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);