VIDEO: Här är det mest klassiska hockeymålet genom alla tider

VIDEO: Här är det mest klassiska hockeymålet genom alla tider

Det är en av de mest klassiska hockeyturneringarna någonsin. Och i dag för 29 år sedan spelades den tredje och avgörande finalmatchen mellan Kanada och Sovjet i Canada Cup 1987.
Det är match två i serien som har kallats för den bästa hockeymatchen genom alla tider. Match tre är inte mycket sämre. Förutsättningarna var enkla: efter 1-1 i matcher skulle allt avgöras.
Se och njut av highlights här:

 
Vilken makalös match. Sovjet som tar ledningen med 3–0 – efter åtta minuter! Och ett Kanada där doldisarna i sammanhanget – Rick Tocchet, Brian Propp och Brent Sutter – ser till att komma tillbaka.
Slutet tillhör naturligtvis de båda superstjärnorna Wayne Gretzky och Mario Lemieux. Gretzkys passning, Lemieux avslut och kommentatorns ”he shoots, he scores!” är en av Kanadas största idrottshändelser någonsin.
För Sovjet var det naturligtvis en tung förlust och inte blev det bättre av att man skulle fått en utvisning med sig när Dale Hawerchuk trippade Bykov i mittzonen, vilket gav utrymme för Gretzky och Lemieux.
Men ingen kan ifrågasätta magin kring finalserien. Om World Cup bjuder på något som ens påminner om Canada Cup 1987, får vi vara mycket, mycket nöjda.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

Share on FacebookTweet about this on Twitter
TAGS:
Dela på facebook