Familjens glädjefnatt när sonen gör första NHL-målet – med första skottet

Jake Guentzel lär aldrig glömma sin NHL-debut. Och hans familj lär definitivt aldrig göra det. Den här kvällen då drömmar besannades.

När Pittsburgh Penguins tog emot New York Rangers i natt var en speciell familj verkligen i fokus. Nere på isen gjorde 22-årige Jake Guentzel efterlängtad NHL-debut för Penguins och uppe på läktaren stod en förväntansfull pappa, mamma och storebror Guentzel.

De behövde inte vänta särskilt länge. Redan efter en minut slog lillebror Guentzel till med sitt allra första NHL-mål – på sitt allra första NHL-skott. Vilket ledde till ett rejält glädjefnatt hos familjen på läktaren. Och det var ändå inte över där.

För innan den första perioden var slut slog Guentzel till igen med sitt andra mål till 2-0 och då kunde bara familjen skratta åt det helt oväntade.
– Det är en dröm som besannas att få spela här. Det var givetvis lite nerver i början och man försökte bli av med dem tidigt, så att få det där målet hjälpte litegramm, sa tvåmålsskytten till NHL.com efter matchen.

Dock hjälpte den drömstarten föga då Pittsburgh Penguins tappade allt efter första perioden och formstarka New York Rangers vände till 5-2-seger. Men familjen Guentzel kommer alltid ha den här debuten som ett mycket kärt minne.