När Ingemar Stenmark fick svenska folket att gapa – med det som inte borde vara möjligt för en 60-åring

Det är inte mycket som stoppat Ingemar Stenmark.
Inte ens på ålderns höst.
Under inspelningarna av Let’s Dance fick han svenska folket att gapa med sina otroliga kunskaper.

Det finns bara en Ingemar Stenmark. Han är alpinsportens okrönte kung och han var den som revolutionerade sporten och gjorde den till vad den är i dag. Han vann tävling efter tävling, och varje gång han åkte så stod Sverige stilla.

Otroliga hoppet

Stenmark hade allt som krävdes för att bli bäst i världen. Ingen kunde mäta sig med honom när det kom till vinnarskalle, men det var heller ingen slump att det alltid gick så bra. Ingemar tränade mer än någon annan, och det har hållit i sig även efter att alpinkarriär tog slut. Och han har många gånger fått svenska folket att gapa med sin otrolig atletism.

Foto: Instagram

När Ingemar Stenmark var med i Mästarnas mästare 2011, vilket han givetvis vann, så visades en klassisk video när han hoppar jämfota upp på en stor stenmur. Fyra år senare var Stenmark med i Let’s Dance, och då hade takterna verkligen inte gått ur honom. Trots att Stenmark då var 58 år gammal så gjorde han saker som många pigga 20-åringar knappast hade kunnat vara nära att lyckas med.

LÄS MER: Här slår Ingemar Stenmark alla tiders rekord i att säga så lite som möjligt – i den allra skönaste segerintervjun

Hyllades stort

Hans danspartner i tävlingen, Cissi Ehrling, delade nämligen ett klipp på Ingemar från en träning, då han hoppade i en gymnastiksal med en plint framför sig. 120 centimeter högt var hoppet, men för Stenmark var hur lätt som helst. Och det var många som chockades över hans otroliga spänst.

Foto: Instagram

Inslaget visades i Let’s Dance, men även i kommentarsfältet på Instagram vällde hyllningarna in från svenska folket.

”Han är grym! Stor förebild är han”, skrev en användare.

”Helt otroligt i hans ålder. En stor eloge till dig Ingemar”, skrev en annan.

”Helt sjukt! Killen är snart 60!! Men å andra sidan är han den STÖRSTE någonsin”, skrev en tredje.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks känslosamma bekännelse för Peter Forsberg – och Foppas vackra svar: ”Du ska veta att…”