Ingemar Stenmarks känslosamma bekännelse för Peter Forsberg – och Foppas vackra svar: "Du ska veta att..."

Ingemar Stenmarks känslosamma bekännelse för Peter Forsberg – och Foppas vackra svar: ”Du ska veta att…”

De är två av svensk idrotts största giganter.
Därför var det så oerhört mäktigt när båda två förenades i svensk tv.
Då hade Ingemar Stenmark en känslosam bekännelse för Peter Forsberg.

Båda två har dominerat var sin sport på egen hand och skrivit oförglömlig idrottshistoria i Sverige. Ingemar Stenmark var så klart pionjären och den som alla svenska idrottare såg upp till, han banade väg för så många efter sig och visade att man kan erövra världen som svensk.

Stenis & Foppa

”Stenis” är inte bara en av svensk idrotts största utan en av skidvärldens allra största genom tiderna med sina två OS-guld, fem VM-guld och framförallt 86 världscupsegrar under karriären. 17 år yngre Peter Forsberg är i dag ansedd som en av världens främsta hockeyspelare genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
190624 Peter Forsberg of the Stockholm Åre bid looks dejected after losing the election of the host city for the Olympic Winter Games 2026 at the 134th IOC Session on June 24, 2019 in Lausanne. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87973

”Foppa” vann allt som går att vinna förutom det där SM-guldet med Modo och ett axplock ur meritlistan visar två OS-guld, två VM-guld, två Stanley Cup-titlar och en hel del individuella utmärkelser på det. Därför var det så oerhört mäktigt när Stenmark och Forsberg fördes samman i SVT-programmet ”Mästarnas mästare”.

LÄS MER: Ingemar Stenmark avslöjar sin oväntade tacksamhet till Björn Borg – efter avgörande livsbeslutet: ”Hade tur”

Stenmarks ord

Det var 2018 som båda giganterna gjorde upp mot varandra i svensk tv men vid sidan av tävlingarna så var det ren njutning att bara lyssna när de pratade med varandra. Under en pratstund frågar den vanligtvis så hetlevrade Foppa den vanligtvis så lugne Stenis om han blivit förbannad någon gång.
– Ja, det är klart man var irriterad många gånger, men jag visar det inte lika mycket som du, erkänner Stenmark i tv-programmet.
– Men jag hade ingen annan att reta upp mig på, det var mitt fel om det gick snett.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Båda legenderna möts sedan i åsikten om att man tagit karriären alldeles för seriöst och därför glömt bort att njuta av tiden på toppen. Stenmark kommer sedan med en känslosam bekännelse för Forsberg.
– Jag känner att jag har missat det där med att kunna ha kul med idrotten. Jag tror jag levde mycket på just åkglädjen. Jag gillade naturen och känslan på snön, jag fick inspiration, säger skidikonen i SVT.

LÄS MER: När Peter Forsberg återförenades med Börje efter 18 år – och domaren chockade Foppa med oväntad gåva

Peter Forsberg svarar sedan på det vackraste sättet och erkänner sin stora beundran för Ingemar Stenmark.
– Du ska veta att du är en stor idol och du har varit en fantastisk förebild, säger Foppa i Mästarnas mästare.

Vem är din personliga favorit av Stenmark och Forsberg? Dela artikeln och säg din åsikt!