Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu kommer sanningen fram – här är intressanta detaljen bakom numren

76, 51, 16, 90, 3, 40…
Det är bara några av numren som förbryllat fansen under SHL-inledningen.

Nu kommer sanningen fram bakom numren i mittcirklarna.

Det är en av de största snackisarna från SHL-säsongsinledningen. Vad är det egentligen för nummer i mittcirkeln på alla arenor runt om i Sverige?

Nu kliver ligan fram och svarar på det stora frågetecknet.
Vi kan nu berätta att siffrorna i mittcirkeln är hyllningstal till svensk hockey i stort och de 14 klubbarna som spelar i SHL säsongen 2017-18. Det är SHL:s huvudsponsor NordicBet som ligger bakom idén och har tillsammans med SHL bett klubbarna att välja sina egna siffror”, skriver SHL i ett pressmeddelande.

Tanken med initiativet är att alla SHL-klubbar ska få hylla en siffra som verkligen betyder mycket för klubben. Genom att placera det på den mest synliga delen av isen.

”Alla klubbar har verkligen tänkt till”

Dock vill SHL inte helt avslöja varför klubbarna har valt just sina siffror. Vem eller vad de hyllar liksom.
– Vi är vana vid många frågor inför säsongstart, men i och med dessa mittcirklar har engagemanget varit extra stort! Inte minst på de sociala plattformarna. Otroligt roligt att se klubbarnas och fansens engagemang i detta. Alla klubbar har verkligen tänkt till och siffrorna symboliserar något eller någon med stor betydelse för varje klubb. Det känns som ett väldigt kul initiativ där NordicBet också ger tillbaka delar av den mest centrala punkten i varje arena till klubbarna, spelarna, publiken och supportrarna, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren i pressmeddelandet.

SHL har publicerat en ny webbplats som heter www.hyllningstalet.se där en tävling öppnas upp på lördagen där man kan gissa vad alla siffrorna står för. Sedan kommer allt bli offentligt och vad klubbarna vill hylla med sina siffror. Fram till dess får alla fortsätta spekulera.

Alla SHL-klubbars siffror:

Brynäs – 50
Djurgården – 16
Frölunda – 24
Färjestad – 51
HV71 – 3
Karlskrona – 17
Linköping – 76
Luleå – 40
Malmö – 7
Mora – 10
Rögle – 9
Skellefteå – 50
Växjö – 20
Örebro – 90

LÄS MER: SHL-klubben agerar efter säsongsinledningen – släpper iväg två spelare

 

Läs mer om...