Jättekritiken mot Elias Pettersson – profilens ärliga ord om svenskstjärnan som ingen vill höra: ”Vill inte vara för hård, men…”

Noll poäng i slutspelets två första matcher.
Nu toksågas Elias Pettersson för sina insatser.
– Han känns svag mentalt, säger profilen Paul Bissonnette.

Vancouver Canucks är tillbaka i NHL-slutspelet efter en fantastisk grundserie. Och mycket kan man tacka Elias Pettersson för. Förra året hade han sin första säsong över 100 poäng, då han gjorde hela 102 poäng på 80 spelade matcher, och trots att han i år ”bara” nådde 89 poäng, så har han under hela säsongen varit en nyckelspelare som levererat när det behövts som mest.

Stora kritiken mot Pettersson

Nu gör han sitt allra första slutspel inför publik. Senast Canucks var där så var det covid-19, vilket innebar en bubbla utan publik, men hittills har den svenske superstjärnan inte levt upp till förväntningarna. Han skrev på ett nytt monsterkontakt med Canucks tidigare under säsongen, men två matcher in i serien mot Nashville står han fortfarande på noll poäng.

Elias Pettersson missade dessutom ett helt öppet mål i den senaste matchen, som Canucks förlorade, och nu börjar kritiken mot Pettersson intensifieras, inte minst från profilen Paul Bissonnette, som är expert för tv-kanalen TNT.

– Elias Pettersson syns helt enkelt inte till. Jag vill inte vara för kritisk mot honom, men han känns bara som en spelare som är för svag mentalt, säger Bissonnette i sin podcast Spittin’ Chiclets.

“Som bambi…”

Bissonnette jämför med Nathan MacKinnon, Colorado Avalanches superstjärna som gjort mer än en poäng per match varje slutspel sedan hans första, 2018.

– Jag litar inte på att Pettersson ska prestera. Vi pratar om spelare som Nathan MacKinnon, som har en aura runt sig, och man vet exakt vad man kan förvänta sig under slutspelet. Men Elias är en 100-poängspelare, att då vara så sårbar och att bara försvinna från matcher…

Elias Pettersson, NHL
Vancouver Canucks’ Quinn Hughes, Elias Pettersson and Andrei Kuzmenko, from left, celebrate Pettersson’s goal against the Edmonton Oilers during the second period of an NHL hockey game Wednesday, Oct. 11, 2023, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) DYD128

Vancouver Canucks har redan drabbats av ett rejält bakslag då målvaktsstjärnan Thatcher Demko är skadad, och nu menar Bissonnette att Pettersson måste höja sig om man ska ha en chans i serien mot Nasvhille.

– Man ser honom ta kamper bakom mål, och han blir som Bambi på hal is direkt. Han är väldigt lätt att få ur balans och ta pucken ifrån. Så jag ställer frågan nu: Var är Elias Pettersson? Och om nu Demko är borta, och Petey fortsätter att vara osynlig, så kommer Canucks inte vinna den här serien. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev