Experten: ”Kanonläge för en skräll”

Ett magiskt Europatips stundar under söndagen med flera högoktaniga fajter. Premier League, Allsvenskan, Serie A och La Liga utgör kupongen och även om det inte finns någon jackpot att tillgå kan utdelningen mycket väl skjuta i höjden ändå. Plattan i mattan!

Svenska Spel

1. Chelsea – Tottenham X
Vi beger oss till London där ett sprakande stadsderby rivstartar kupongen. Olivier Giroud såg i veckan till att de blåklädda tog sig vidare från gruppen i Champions League när han skallade in 2-1 borta mot Rennes. Trots det lär inte fransmannen få alltför mycket speltid när Tottenham kommer på besök. Mourinhos mannar lade förvånansvärt enkelt City på rygg förra helgen och jag utesluter inte att Spurs lyckas med en liknande bedrift här. Högersidan inleder. 

2. Southampton – Manchester United 2
Manchester United fick en perfekt uppladdning inför söndagen när Istanbul Basaksehir gästade Old Trafford i veckan. Bruno Fernandes visade att hans toppform är intakt och med Rashford, Martial och Cavani framför sig kommer United att bli livsfarliga i omställningarna på St. Mary’s. Southampton har imponerat stort mot slutet men är också försvagade utan den självklara ledaren Danny Ings. Jag tror att Helgonen går bort sig här och spikar tvåan med god förhoppning.

3. Arsenal – Wolverhampton 2
Arsenal hade stora problem mot Leeds, inte minst offensivt, och får här klara sig utan avstängda Pépé. Det gör att Arteta saknar kreativitet framåt och mot ett ruggigt försvarsstarkt Wolverhampton har jag svårt att se de rödvita räcka till. Matchbilden lär passa Wolves som handen i handsken och med Jiménez, Podence och Traoré i de främre leden har Vargarna kapacitet i överflöd för att kunna såra The Gunners. Allt värde ligger österut och där landar också mina tecken, X2.

4. Helsingborg – Falkenberg X
Allsvenskan härnäst där ångestmatchernas moder stundar på Olympia. Helsingborg är tillsammans med Östersund seriens två formsvagaste lag och det spelar ingen roll att Olof Mellberg försöker sig på omvänd psykologi när han påstår att HIF är bättre än vad resultaten visar. Jag köper inte alls ettans hårda streckning när Falkenberg kommer på besök. Gästerna är ett stabilare lag och när Martin Olsson dessutom ser ut att missa den här matchen ska FFF kunna peta in en boll eller två. Förlorar gör Falkenberg inte. Krysset först, tvåan sedan.

5. Östersund – IFK Göteborg 2
Östersund har, som tidigare nämnts, gått oerhört tungt mot slutet. Kontraktet är klart sedan ett tag tillbaka, men fyra raka nederlag vittnar om att Falkarna redan gått på ledighet. Det ger å andra sidan IFK Göteborg god chans att lösa deras kontrakt. Fyra poäng av de senaste sex möjliga mot Helsingborg och Häcken har inte varit vackra, men med rejäl inställning har Änglarna bäddat fint för sig själva. Jag håller gästerna som klara favoriter på Jämtkraft Arena och spikar tvåan.

6. Häcken – Örebro 1
Häcken har länge legat uppe i toppen och för en dryg månad sedan hade Getingarna till och med chans att snuva Malmö FF på SM-guldet. Därefter har det dock gått utför och med bara två omgångar kvar att spela har hisingarna tappat greppet om Europaplatserna. Med det sagt ska värdarna gälla som klara och motiverade favoriter mot Örebro, men jag anar ugglor i mossen. Närkingarna slog tillbaka AIK på Friends senast och det faktum att Kjäll och company kan spela helt avslappnat gör att jag vill få med tvåan som rensar magiskt. Gaffel!

JUST NU: 13 heta matcher på Europatipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

7. Mjällby – Djurgården X
Mjällby gör en kanonsäsong och det faktum att nykomlingarna har en liten chans att nå Europaspel är otroligt imponerande. Marcus Lantz, som lämnar efter säsongen, lär ha många intressenter efter sig och hemma på Strandvallen hör hans Mjällby till seriens allra bästa lag. Djurgården vann senast mot Kalmar och har därmed tredjeplatsen i sina händer, men jag köper inte det stora förtroendet tvåan får. Ett favoritfall på Listerlandet är i min bok inte otänkbart och jag helgarderar därför omgående. 

8. Sirius – Elfsborg 2
Precis efter att Jesper Karlsson stack till AZ Alkmaar gick Elfsborg tungt. Med tiden har dock boråsarna börjat prestera allt bättre och en sådan som Per Frick har verkligen lett sina styrkor med den äran. Fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste är starka papper och blir det tre poäng även under söndagen spelar Elfsborg i Europa nästa säsong. Sirius är utcheckade från säsongen och med frågetecken på Stefano Vecchia får Rydström och gänget problem här. Tvåan spikas trots överstreckning. 

9. Milan – Fiorentina 2
Milan är välförtjänta serieledare efter åtta spelade omgångar, men här finns flera faktorer som stör. Ibrahimovic, Leao och Saelemaekers saknas och framför allt den förstnämnda är ett blytungt tapp för Rossoneri som dessutom spelade match så sent som i torsdags mot Lille. Fiorentina kommer hit med ett ljusare truppläge än på länge och Viola vann faktiskt föregående säsongs motsvarande möte med 3-1. Jag tror att Fio kan skrälla igen och värdet till höger är extremt lockande.

10. Napoli – Roma 1
Känslostormar är att vänta i Neapel där Derby del Sole ska utspelas. Hela staden kommer att sluta upp tillsammans med sitt lag sedan Diego Armando Maradonas tragiska bortgång och även om läktarna står tomma kommer arenan att eka. Gennaro Gattuso kommer att se till så att varje spelare spelar den här matchen som att det vore deras sista och Roma får en svettig afton framför sig. Även om huvudstadslaget visar fin form får de här finna sig i att slå ur underläge mot ett lag som spelar sin kanske viktigaste match någonsin. Napoli vinner för Diego.

11. Real Sociedad – Villarreal X
Oviss kamp från San Sebastián där Sociedad streckas upp alldeles för högt. La Real har absolut imponerat och är inte på något sätt oförtjänta av serieledningen, men att ettan ska stå och dansa runt 60 procent mot ett jämbördigt motstånd som Villarreal köper jag inte. Den gula ubåten vann på den här arenan så sent som i januari och med Moreno och Parejo i truppen förfogar Emery över en duo som kan låsa upp baskernas ramstarka försvar. Jag inleder till höger och plockar inte med ettan förrän på större rader.

12. Getafe – Athletic Bilbao 1
Athletic Bilbao tog en enkel skalp hemma mot ett skadeskjutet Real Betis senast, de rödvitas tredje raka seger i egen borg. På resande fot trivs baskerna dock inte alls bra och faktum är att gästerna är sämst i serien utanför hemtrakterna. Getafe kommer från en tyngre period, men för en dryg månad sedan betvingade Bordalás mannar Barcelona på eget gräs. Kommer de upp i samma nivå här får Bilbao en tuff eftermiddag framför sig. Jag låter ettan stå på egna ben.

13. Celta Vigo – Granada X
Kupongen avrundas i Vigo där Celta i vanlig ordning underpresterar. Aspas, Mina, Nolito och övriga i värdlaget får inte alls till det och inte mycket tyder på att det blir något annat än bottenstrid även den här säsongen. Granada kommer förvisso från spel i torsdagens Europa League, men gästerna är ett mer sammansvetsat lagbygge. Med spetsspelare i form av Soldado och Suárez tror jag mycket väl att andalusierna kan få med sig något från Municipal de Balaidos. Vänstersidan först, alla tecken därefter.

Till Europatipset – klicka HÄR!

Spiken utom fara!

Manchester United
Det luktar smygform om Man United och med en glödhet Bruno Fernandes i spetsen gör gästerna inga misstag mot Southampton. 

Kupongens drag!

Fiorentina
Utan Zlatan är inte Milan samma lag och då dessutom de rödsvarta spelade Europa League i torsdags är det kanonläge för Fiorentina att skrälla. Ettan skippas.

192 rader

1. Chelsea – Tottenham X2
2. Southamp. – Man United 2
3. Arsenal – Wolves X2
4. Helsingborg – Falkenberg X
5. Östersund – Göteborg 2
6. Häcken – Örebro 12
7. Mjällby – Djurgården 1X2
8. Sirius – Elfsborg 2
9. Milan – Fiorentina X2
10. Napoli – Roma 1
11. Sociedad – Villarreal X2
12. Getafe – A.Bilbao 1
13. Celta Vigo – Granada 1X

1296 rader

1. Chelsea – Tottenham 1X2
2. Southamp. – Man United 2
3. Arsenal – Wolves X2
4. Helsingborg – Falkenberg X2
5. Östersund – Göteborg 2
6. Häcken – Örebro 12
7. Mjällby – Djurgården 1X2
8. Sirius – Elfsborg 2
9. Milan – Fiorentina X2
10. Napoli – Roma 1
11. Sociedad – Villarreal 1X2
12. Getafe – A.Bilbao 1
13. Celta Vigo – Granada 1X2

Spelstopp: 14:29

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!