VM-BRONS! Svenska succén i premiären av skidskytte-VM – efter Elvira Öbergs superavslutning på stafetten

VM-BRONS! Svenska succén i premiären av skidskytte-VM – efter Elvira Öbergs superavslutning på stafetten

Vilken fin start för Sverige på skidskytte-VM.
Redan i premiärloppet kom den allra första medaljen.
När svenska stafettlaget körde hem en välförtjänt bronsmedalj.

Sverige fick en tuff start på skidskytte-VM i Nove Mesto under mixed-stafetten i premiärloppet på onsdagen. Sebastian Samuelsson fick kämpa rejält på skjutvallen med sammanlagt fem bom på två skjutningar.

Tufft för ”Sebbe”

Han lyckades ändå hålla sig borta från straffrundorna och kunde ta ikapp en hel del tack vare stark åkning.
– Nä, men det är svagt av honom. Det är inte godkänt, även om han slipper straffrunda. Men åkningen är bra, säger SVT-experten Björn Ferry i sändningen.
– Längesedan jag var så nervös inför ett lopp och det var tungt mentalt. Det är klart att jag inte är nöjd men jag gjorde det bra i spåren, säger Samuelsson om sin insats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, skidskytte
240206 Elvira Öberg, Hanna Öberg, Martin Ponsiluoma and Sebastian Samuelsson pose for a portrait at a press event with Sweden when they present the team for the mixed relay ahead of the IBU Biathlon World Championships on February 6, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0748

Martin Ponsiluoma gjorde det bättre på andrasträckan med bara en bom på elva skott och tog det blågula laget upp till topplaceringarna igen.
– Första skyttet är jag lite missnöjd med, det strulade lite. Sedan bättre i stående och stabil åkning. Jag är ändå väldigt nöjd med det, säger Ponsiluoma efter sin sträcka.

Öbergs revansch

Sedan var det dags för Hanna Öberg och det liggande skyttet blev aningen kämpigt med två bom. Men det räddade hon upp på den stående serien genom att skjuta fullt och ta in Sverige i medaljkampen på allvar inför den sista sträckan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hanna Öberg, skidskytte
230319 Hanna Öberg of Sweden celebrates after competing in women’s 12,5 km biathlon mass start during the IBU World Cup on March 19, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0415

Lillasyster Elvira Öberg avslutade sedan stafetten på bästa möjliga sätt genom att skjuta fullt i den liggande delen och sedan två bom i det stående skyttet. Men tack vare urstark åkning kunde hon ta sig i mål på en tredjeplats efter en dramatisk spurtstrid med Schweiz.

Vilket innebär svensk succé direkt i skidskytte-VM med ett VM-brons i det allra första loppet i Nove Mesto.

Vad tycker du om Sveriges insats i stafetten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Mona Brorssons starka bekännelse inför skidskytte-VM – avslöjar stora chocken: ”Jag tror att många tycker så…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev