Mona Brorssons starka bekännelse inför skidskytte-VM – avslöjar stora chocken: "Jag tror att många tycker så..."

Mona Brorssons starka bekännelse inför skidskytte-VM – avslöjar stora chocken: ”Jag tror att många tycker så…”

Mona Brorsson går in i skidskytte-VM full av självförtroende.
Hon är just nu mitt inne i den bästa säsongen i karriären.
– Jag drömmer om pallen, säger hon till längd.se om målsättningen i VM.

Hon gjorde debut i världscupen redan 2013 men framgångarna skulle dröja länge för den så rutinerade skidskytten Mona Brorsson. Först för två säsonger sedan tog hon sin allra första individuella pallplats på världscupen, med en tredjeplats i Antholtz.

Brorssons succé

Hennes allra största framgång i karriären kom sedan i vinter-OS 2022 när Mona var med och vann OS-guld i damstafetten. Efter en tuff fjolårssäsong som påverkades av sjukdomsbesvär har Brorsson verkligen hittat storformen nu.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
231124 Mona Brorsson of Sweden during a training session ahead of the IBU World Cup on November 24, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0692

Hon gör sitt livs bästa säsong den här vintern och går nu in i skidskytte-VM full av självförtroende och stora drömmar. Mycket tack vare 33-åringens bragdartade andraplats på sprinten i Ruhpolding under början av 2024.
– Det var ett perfekt lopp. Top-of-the-line. Jag åkte bra, sköt både fullt och effektivt. Att jag lyckats få till ett sånt lopp kommer jag alltid ha med mig. Det är sjukt häftigt att känna att när jag presterar på den nivån så räcker det riktigt långt. Det tar jag med mig in i VM, säger Brorsson i en intervju med längd.se.

Mona inför VM

Mona Brorsson, som ofta beskrivs som den perfekta lagkamraten, blev chockad av all uppmärksamhet och tillrop efter karriärens bästa placering.
– Alltså det var ju helt överväldigande. Jag har inte hunnit läsa allt än. Det var långt över 1 000 interaktioner och kommentarer på sociala medier. Folk har skickat mejl och sms. Det är så himla häftigt. Man brukar säga att vad andra säger inte ska påverka en, men i det här fallet är jag beredd att göra ett undantag haha, säger hon med ett leende.
– Jag är så himla tacksam över att folk bryr sig så mycket om hur det går för mig. Men jag tror att det kan bero på att det varit en lång resa för min del. Jag har kämpat och jag har försökt vara ärlig i mina intervjuer kring hur jag upplevt det. Sen tror jag att många tycker att det var på tiden att jag fick lyckas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
220506 Mona Brorsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i skidskytte den 6 maj 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0269

Nu avslöjar 33-årige veteranen sin målsättning för skidskytte-VM som inleds på onsdagen med mixed-stafetten.
– Alltså, det uppenbara är ju medalj. Men jag vet hur svårt det är att ta dom. Så det politiskt korrekta svaret får bli kul upplevelser och härliga minnen. Men som sagt; jag drömmer om pallen, erkänner hon i intervjun.

Hur tror du att det går för Mona Brorsson i VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stina Nilsson agerar omedelbart efter det vidriga beteendet – polisanmäler nu: ”Jag hoppas att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev