Vackra stödet till Elvira Öberg under VM – avslöjar pojkvännens kärleksfulla gest under tuffa tiden: ”Det betyder jättemycket”

Elvira Öberg hade ett mycket tufft skidskytte-VM i Oberhof.
Nu avslöjas pojkvännens kärleksfulla gest till Öberg under tuffa tiden.
– Det betyder jättemycket att få det från honom, säger Elvira till Sportbladet.

Inför skidskytte-VM 2023 i Oberhof var Elvira Öberg det stora guldhoppet för Sverige. Hon gick in i mästerskapet med rejält höga förväntningar på sig och självförtroendet var på topp.

Öbergs succé

Men istället för succé och framgång blev VM oerhört tufft för lillasyster Öberg. Istället var det storasyster Hanna Öberg som blev den stora VM-drottningen med två guld, ett silver och ett brons.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
230207 Elvira Öberg at a press event with Sweden ahead of the IBU Biathlon World Championships on February 7, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0529

Mästerskapet blev oerhört tufft för Elvira som fick stå över lopp på grund av sjukdom och bara kom till start i tre tävlingar. En av dem var damstafetten där 23-åringen också lyckades ta sin enda medalj i Oberhof i form av en bronspeng, vilket innebär karriärens allra första VM-medalj.

LÄS MER: Enorma miljonregnet över våra svenska VM-hjältar – så mycket klirr i kassan blev det efter jättesuccén i skidskytte-VM

Elviras stöd

Öberg erkänner själv att det har varit en jobbig tid men avslöjar också att den underlättades av ett vackert stöd från pojkvännen Axel Frost. Han stod för en kärleksfull gest och flög ned till Oberhof halvvägs in i VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
230219 Elvira Öberg of Sweden with her father Tomas, mother Viktoria and boyfiend after Women’s 12,5 km Mass Start during the IBU Biathlon World Championships on February 19, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0560

Pojkvännen blev ett oerhört värdefullt stöd för Elvira.
– Det har varit ett tufft mästerskap för mig. Jag har ju tvingats hålla mig på egen kant utanför laget, så det har betytt jättemycket att ha det lilla extra stödet från honom, erkänner hon i en intervju med Sportbladet.

”Är så glad”

Extra roligt var även att systrarna Öbergs föräldrar Tomas Öberg och Viktoria Öberg var på plats för att heja och stötta i Tyskland.
– Och att mamma och pappa fick vara här och uppleva Hannas två guld och min första VM-medalj känns jättekul, för vi hade ju två år (coronapandemin) där vi inte fick ha publik, säger svenskan i intervjun.

LÄS MER: Svenska expertens oro efter Sveriges historiska succé i skidskytte-VM – öppnar upp: ”De måste göra något”

Elvira Öberg och Axel Frost har varit ett par i knappt ett år nu och storasyster Hanna hade ju också sin pojkvän på plats i Oberhof. Martin Ponsiluoma lyckades knipa VM-silver i masstarten och fick sedan se flickvännen ta VM-guldet bara två timmar senare.
– Klart det gav mig extra motivation och inspiration inför vårt lopp. Jag är verkligen så glad för både Sebbe och Martin, men det är klart, jag unnar verkligen Martin den här framgången. Han har verkligen chansen varje gång han ställer sig på start och jag vet att han kan prestera så himla bra, så det var verkligen fint, säger Hanna Öberg till kvällstidningen.

Vad tycker du om Elvira Öbergs VM? Dela artikeln och säg din åsikt!