Therese Johaugs hälsning till Charlotte Kalla – efter att dopingavstängningen tog slut i dag

Dopingavstängningen är nu över.
Norska storstjärnan Therese Johaug är återigen fri att tävla igen.
Då skickar hon en hälsning till svenske konkurrenten Charlotte Kalla.

18 månaders lång väntan har kommit till sitt slut. Therese Johaugs dopingstraff för att ha använt den anabola substansen clostebol är nu över och norska storstjärnan är fri att tävla igen.

”Vi är goa vänninor”

Men innan Johaug får ge sig ut tävlingsspåren igen väntar först en lång försäsong där hon ska göra sig fullt redo att återvända till världstoppen igen och kvinnan hon måste jaga heter Charlotte Kalla. För efter att norska OS-drottningen Marit Björgen gått i pension är svenskan det allra största guldhotet för Johaug.

Fast även om de är konkurrenter så har Kalla och Johaug en väldigt nära relation och har hållit kontakten under den här tuffa perioden för norskan.
– Vi har skrivit några meddelande till varandra och pratat om att få till en träningssamling. Vi är goa vänninor, säger Johaug i en intervju med Sportbladet.

Hyllningen till Charlotte Kalla

Efter dagens stora comeback för Johaug efter sitt dopingstraff vill hon även skicka en välkomnande hälsning till Kalla.
– Charlotte är en fantastisk tjej och har gjort det bra och det har varit fint att följa henne i vinter. Jag ser fram emot att tävla mot henne och hon är hjärtligt välkommen till Oslo när hon vill. Vi får dra med oss Björgen också. Vi måste trimma henne lite med, säger Johaug till kvällstidningen.

Norska storstjärnan är även väl medveten om vem hon måste besegra för att bli bäst i världen igen.
– Charlotte har haft en fantastisk säsong med OS. Det ska bli hårt att konkurrera mot henne men jag är redo för att kavla upp ärmarna och kämpa och ge henne en kamp…, säger Johaug till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norska skidstjärnorna pekas ut – som dopade: ”Jag vill inte tro det är sant”

Therese Johaug-varningen till Charlotte Kalla och alla andra konkurrenter