Therese Johaug-varningen till Charlotte Kalla och alla andra konkurrenter

Om bara några dagar är Therese Johaug tillbaka igen.
Då skickar tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass en redig varning till alla konkurrenter.
– Therese är på en väldigt hög nivå, säger han till norska NTB.

Den 18 april tar Therese Johaugs dopingavstängning slut. Då har hon avtjänat sitt 18 månader långa straff efter att ha använt anabola steroiden clostebol.

Comebacken dröjer

Men det kommer ändå dröja innan vi ser norska storstjärnan i skidspåren igen. Johaug har bestämt sig för att göra comeback först i november till de klassiska tävlingarna i Beitostölen, Norge.

Samtidigt som resten av världseliten har varit upptagna med en intensiv OS-säsong så har Johaug tränat stenhårt för att hålla sig i toppform inför sin stora revansch nästa säsong. Och enligt tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass ser det riktigt, riktigt bra ut.

Bättre än någonsin

Han menar att Johaug är i bättre form än någonsin.
– Therese är absolut på en väldigt hög nivå. Jag ser det hon åstadkommer på träning. Jag är trygg i att hon har gjort jobbet som krävs, säger norrmannen till norska nyhetsbyrån NTB.
– Man vet aldrig med formen, men det skulle överraska mig om hon inte var på samma nivå eller bättre.

En tydlig varning till Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av konkurrenterna inför nästa säsong. Och det allra bästa exemplet på Johaugs superform är från hennes träningspass ihop med vännen Marit Björgen under vintern.

”Jag var tvungen att le”

Då Johaug var fullständigt överlägsen i intervallövningarna mot OS-drottningen Björgen.
– Jag var tvungen att le lite då jag såg hur långt före Therese var på enkla övningar. Jag tror att Marit förstår att hon måste skärpa sig lite om hon ska kunna hänga med Therese nästa år, sa OS-guldhjälten Ragnhild Haga till norska tidningen Aftenposten i en tidigare intervju.

Nu när Björgen gått i pension ser det ut som att Therese Johaug blir den stora konkurrenten till Kalla och Nilsson om att bli nästa säsongs skiddrottning.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Therese Johaugs oväntade besked – då gör hon comeback!

Charlotte Kallas härliga bonus – efter återkomsten till svenska landslaget: ”Jätteglad”