Norska skidstjärnorna pekas ut – som dopade: ”Jag vill inte tro det är sant”

Norska skidstjärnor pekas ut som dopade.
Av ryska medier.
– Jag läste att alla norrmän som är astmatiker vinner för att de använder medicinerna för att dopa sig, säger landslagsåkaren Denis Spitsov till R-Sport.

Astmamediciner inom skidvärlden har varit rejält omdiskuterat senaste tiden. I Norge har man blivit kraftigt kritiserade för sin stora användning av astmamediciner och båda storstjärnorna Marit Björgen och Martin Johnsrud Sundby har fått dispens för att använda astmamedicin.

”Jag vill inte tro det är sant”

Allt tog sedan en helt ny vändning när Norge skickade med sin OS-trupp hela 6 000 doser astmamedicin till Sydkorea. I Ryssland, som bannlystes från OS 2018 på grund av sin bedrövliga dopinghantering, är man inte nådiga mot Norge och ryska medier benämner astmamedicinen som doping och fusk.

Nu erkänner ryske OS-medaljören Denis Spitsov att norska storstjärnorna pekas ut som dopade i ryska medier.
– Under OS läste jag en artikel som påstod att alla norrmän som är astmatiker vinner för att de använder medicinerna för att dopa sig. Men jag vill inte tro att det är sant, jag vill tro att vi tävlar på samma villkor, säger Spitsov till tidningen R-Sport.

”Orättvist att anklaga dem”

Men det finns en i Ryssland som tar Norge i försvar och det är landslagsåkaren Aleksandr Bolsjunov.
– Han (Bolsjunov) brukar ofta säga att de kan bli slagna på ett schysst sätt och att det är orättvist att anklaga dem för doping utan att ha något bevis, säger Spitsov om sin landsman.
– Ingen av norrmännen har någonsin sagt något om våra utövare som blivit anklagade. Vi har goda relationer med dem.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Dopningsbråket som skakar norska skidförbundet: ”Det är ett hån”

Petter Northugs jättevändning efter bråken – nu gör norrmannen EXAKT som Charlotte Kalla

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);