Therese Johaugs besked som chockar skidvärlden – avslöjar nu med egna ord: ”Jag måste erkänna det”

Therese Johaugs besked som chockar skidvärlden – avslöjar nu med egna ord: ”Jag måste erkänna det”

Therese Johaug har avslutat karriären och blivit mamma.
Men nu chockar hon skidvärlden.
– Jag måste erkänna det, säger hon.

Det var efter säsongen 2021/2022 som Therese Johaug meddelade att skidkarriären är över. Och det går knappt att avsluta karriären mer på topp. Under sin sista säsong som skidåkare vann Johaug tre OS-guld, vilket förkunnade hennes status i skidhistorien.

Therese Johaug öppnar för comeback

Sedan dess har Johaug hunnit med att bli mamma, då hon den 17 maj – på Norges nationaldag – och fästmannen Nils Jakob Hoff fick en dotter. När Johaug avslutade karriären var hon öppen för att det en dag kanske blir en återkomst, särskilt med tanke på att VM 2025 är i Trondheim, alltså hemmaplan för Johaug.

220227 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on February 27, 2022 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Och nu, i en ny intervju med norska NRK, så kommer chockbeskedet, där Johaug minst sagt öppnar dörren för en återkomst till skidorna.

– Vi får se. Jag har inte bestämt mig helt ännu om det blir några fler tävlingar, eller om det inte blir det. Just nu njuter jag av livet som mamma. Men jag ska erkänna att jag tränar lite på sidan. Ja, det gör jag, säger hon.

LÄS MER: Stina Nilsson avslöjar nu okända detaljen – som förstörde hennes säsong helt: ”Jag blev påverkad av det”

“Är inte som förut”

Johaug erkänner även att träningen har genomförts med en eventuell comeback i tankarna.

– Ja, så är det. Jag har inte skrotat tankarna på VM i Trondheim helt, men just nu är mitt fulla fokus inte där. Fokuset är just nu på vardagen här och nu, och på att vara en bra mamma, säger hon.

230221 Therese Johaug, expert commentator of NRK ahead of a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Johaug går heller inte in i detalj på hur hård träning det faktiskt blir, eller vad hon gör.

– Det blir lite, men det är inte som förut. Det är ju inte så lätt att dra på sig joggingskorna eller skidorna när du ska se över en liten flicka, säger hon.

Under karriären blev det totalt fyra OS-guld och 14 VM-guld för Therese Johaug.

LÄS MER: Thomas Wassbergs oväntade bekännelse efter alla åren som skidkung – avslöjar sitt favoritband: ”De är bra”