Thomas Wassbergs oväntade bekännelse efter alla åren som skidkung – avslöjar sitt favoritband: "De är bra"

Thomas Wassbergs oväntade bekännelse efter alla åren som skidkung – avslöjar sitt favoritband: ”De är bra”

Han är en av svensk skidsport stora ikoner.
Men det finns en sak som få vet om Thomas Wassberg.
Nämligen vilket som är skidkungens eget favoritband
.

Det finns inget mer svenskt än längskidåkning. Skidsporten har varit en del av den svenska folksjälen i så många, många år nu och det finns en tydlig anledning till att ”Vinterstudion” och Vasaloppet är så omåttligt populära.

Ikonen Wassberg

När vi pratar om längdskidor så är det svårt att hålla tankarna borta från en av dem allra största skidkungarna. Få svenska skidåkare kan mäta sig med den store Thomas Wassberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, skidor
850308 Thomas Wassberg © Bildbyrån – © D

Tillsammans med parhästen Gunde Svan skördade båda stora framgångar på 1980-talet. Wassberg vann fyra OS-guld, tre VM-guld och belönades både med Bragdguldet och norska Holmenkollenmedaljen för sina stora framgångar i skidspåren.

LÄS MER: Per Elofssons ärliga ord om Thomas Wassberg – säger allt om respekten för skidikonen: ”Wassberg är en…”

Unik skidåkare

Wassberg blev också världskänd för sin enorma vinnarskalle i tävlingar och säregna personlighet vid sidan av. Ingen annan var som Thomas Wassberg, helt enkelt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, skidor
130126 SM-veckan, Dag 4, , Skidor, SM, Sprint, dam, Prolog: Thomas Wassberg, vallar skidor. © Bildbyrån – 73692 – Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Efter skidkarriären har ikonen fortsatt vigt sitt liv åt sporten och har länge varit aktiv inom klassiska skidklubben Åsarnas IK. 2009 fick vi även se Wassberg i den första säsongen av succéprogrammet ”Mästarnas mästare” i SVT.

Avslöjar favoriten

Då avslöjade han det mest oväntade om sig själv i ett samtal med brottaren Ara Abrahamian. Wassberg erkände i tv-programmet att hans favoritband är något så oväntat som Rammstein och beskriver hårdrocksbandet som ”hårt, tunggung, tyskt”.
– Jodå, det händer att jag lyssnar på dem, berättar skidlegendaren i en gammal intervju med Aftonbladet.
– Det är hårt, ja. Tja, vad ska jag säga? Jag tycker det är bra. Bra rock.

LÄS MER: Thomas Wassbergs hemliga kupp i Mästarnas Mästare – avslöjar nu sanningen 15 år senare

Wassberg är också tydlig med att han aldrig lyssnade på musik i samband med skidtävlingar.
– Det gjorde jag aldrig. Nja, det vet jag väl inte, om det är så bra just där. I längd behöver man kanske inte den typen av aggressivitet. Men utanför sporten lyssnade jag mycket, men mer för avkopplingens skull, säger han i intervjun.

Om de tyska hårdrockarna i Rammstein går att beskriva som avkoppling är väl ändå högst osäkert. Men Thomas Wassberg avslöjar också fler artister och band som han gillar att lyssna på.
– Det finns godingar både här och där, all möjlig musik kan vara intressant. Men man glömmer ofta vad alla jävla band heter. Men Led Zeppelin har jag alltid tyckt varit bra. Och klassiker som Elvis, Beatles, Eric Clapton, Guns n’ Roses… Och Gary Moore! Han är bra, säger ikonen till kvällstidningen.

Vad tycker du om det här oväntade avslöjandet av Thomas Wassberg? Dela artikeln och säg din åsikt!