Anna Haags känslosamma ord – efter plötsliga dödsbeskedet i Norge

Anna Haags känslosamma ord – efter plötsliga dödsbeskedet i Norge

Skidvärlden är i chock efter den före detta norske skidåkaren Ida Eides plötsliga död.
Nu skickar Anna Haag sina kondoleanser till familjen – och Therese Johaug.

För drygt en månad skakades Norge av att den forna olympiske skidåkaren Vibeke Skofterud omkommit efter en vattenskoterolycka. Under måndagen gick den norska polisen ut med fler detaljer kring obuktionsrapporten och avslöjade att hon hade över 0,8 promille i blodet.

Nu har Norge drabbats av ytterligare ett tragiskt besked i att den förre skidåkaren Ida Eide, syster till landslagets Mari Eide, avlidit.

Död efter hjärtstillestånd

Ida Eide drabbades av hjärtstillestånd i samband med ett motionslopp utanför Oslo i lördags.

30-åringen fördes till Ullevåls sjukhus i Oslo, men hennes liv gick inte att rädda.
– Hon hittades av förbipasserande. De försökte med livräddning på plats innan ambulanshelikoptern kom. Då var hon medvetslös, säger Anne Kathrine Hofseth Gundersen på polisen till VG.

Therese Johaug var nära vän med Ida Eide och uttalade sig kort om det tragiska dödsbeskedet. Johaug, som är på försäsongsläger i italienska Livingo, konstaterade att beskedet var ”helt overkligt”. Hennes planerade presskonferens under dagen har ställts in.

Även den norska landslagskollegan Ingvild Flugstad Östberg har gjort ett uttalande.
– Ida var en nära vän, vi kommer från samma ort och har sett varandra i skidspåren sedan vi var små. En fantastisk tjej, säger Östberg till VG.

Anna Haag. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Kondoleanser från Sverige

Eides familj har i ett uttalande, via den norska nyhetsbyrån NTB, tackat för det stora stöd de fått under den svåra tiden.

Och nu kommer även kondoleanser från svenskt håll. Den förre landslagsåkaren Anna Haag skickar i ett meddelande till Sportbladet sina tankar kring Eides plötsliga bortgång.
– Det är helt fruktansvärt det som hänt och jag saknar ord. Jag tänker främst på Idas familj, men också väldigt mycket på Therese som stod Ida väldigt nära, skriver Anna Haag, 32, i ett meddelande till Sportbladet och fortsätter:
– Jag tog en kaffe tillsammans med dem för några år sedan och jag förstod då hur viktig Ida var för henne. Jag hoppas att familjen får lugn och ro och att laget tillsammans kan stötta varandra. Två såna här tragiska bortgångar på kort tid får inte ske. Mina tankar är hos dom alla.

Vila i frid, Ida.

LÄS MER: Nytt dödsfall skakar norska skidlandslaget – Johaugs nära vän hittad död

Charlotte Kallas avgörande tankeställare inför nya säsongen: ”Det blir extra viktigt nu i höst”