Charlotte Kallas avgörande tankeställare inför nya säsongen: "Det blir extra viktigt nu i höst"

Charlotte Kallas avgörande tankeställare inför nya säsongen: ”Det blir extra viktigt nu i höst”

Första mötet med Therese Johaug är avklarat.
Då fick Charlotte Kalla sig en rejäl tankeställare inför nya säsongen.
– Mitt mindset har ändrats nu, säger hon till Sportbladet.

Charlotte Kalla har kommit en lång väg in i försäsongen nu. En stenhård sommarträning inför den nya säsongen som kommer att bli rejält svettig.

För det kommer gå undan i spåren när Therese Johaug är så oerhört revanschsugen efter sin dopingavstängning. Det vet Kalla mycket väl om. För när de båda storstjärnorna möttes för första gången i sommar var det en överlägsen skillnad.

Johaug överlägsen

När rullskidloppet Lysebotn Opp avgjordes i augusti var svenskan hela 1,47 minuter efter Johaug i mål.
– Jag har följt min plan, men jag kan inte sticka under stol med att det var viktigt att vara på Lysebotn och få ett kvitto svart på vitt och känna att det är en evighet vi är bakom henne. Samtidigt vet jag att det inte är så tävlingsbanorna är konstruerade i vinter. Jag känner mig väldigt peppad på att fortsätta träna bra, det känns som att jag har haft en bra träningssommar, säger Kalla i en intervju med Sportbladet inför nya säsongen.

180807 Charlotte Kalla på rullskidor under en pressträff den 7 Augusti 2018 i Vålådalen.
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Kallas tankeställare

Det kommer att krävas mycket av Kalla kommande säsongen för att hålla sig kvar på den absoluta toppen. Efter att Marit Björgen lagt ned karriären är det stora hotet Therese Johaug. Och det norskan visat upp under försäsongen visar hur enormt mycket hon tränat senaste två åren utan tävlingslopp.

Det har gett Kalla en riktig tankeställare inför nya säsongen.
– Mitt mindset har ändrats på så sätt att jag är ännu mer mån vid att behålla flytet. Att vara mer konsekvent till att säga nej för att se vad jag behöver i återhämtning för att orka den tuffa träningen som är. Hösten är en tuff period då jag tränat bra sen 1 maj och jag blir inte piggare i kroppen. Då har återhämtningen betydelse för att kunna genomföra passen med kvalité. Stunderna i soffan blir extra viktiga nu på hösten.., säger hon till kvällstidningen.

180807 Charlotte Kalla poserar för ett porträttunder en pressträff den 7 Augusti 2018 i Vålådalen.
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

”Man kan inte gena”

Hennes mångårige tränare Magnus Ingesson berättar mer om vilken utmaning det faktiskt kommer att bli för att konkurrera med ”favoriten” Johaug.
– Man kan inte gena på någonting nu. Det måste vara hundraprocent på allt om hon ska ta de där medaljerna och det vet Charlotte om. När hon närmar sig säsongen är hon duktig på att smalna av. Hon (Therese) har kunnat underkasta sig hård träning, hon har inte legat på latsidan i två år. Jag tror att hon är allmänt genomtränad, hård, och det kommer att gå oerhört fort. Det blir en ny situation igen. Marit (Björgen) har slutat och så kommer Johaug tillbaka och sätter nivån. Jag tror att Charlotte tycker det är roligt att hon kommer tillbaka, hon vet om att Johaug kommer att bli stark i vinter och att hon själv måste göra det mesta rätt, säger han till Sportbladet.

Dela artikeln om du håller tummarna för Charlotte Kalla kommande säsong!

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp nya superkroppen efter stenhårda sommaren

Charlotte Kalla om beslutet som engagerade hela Sverige: ”Det var läskigt i efterhand”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);