STORT GRATTIS: Niklas Wikegård firar 60 år i dag – och öppnar upp om mörka tankarna: "Det är läskigt"

STORT GRATTIS: Niklas Wikegård firar 60 år i dag – och öppnar upp om mörka tankarna: ”Det är läskigt”

I dag hyllar vi en av svensk hockeys stora profiler.
TV-experten Niklas Wikegård fyller hela 60 år.
Och avslöjar nu mörka tankarna kring livet.

60 år, så länge har den frispråkige Niklas Wikegård nu vandrat genom livet. Redan som 19-åring gjorde han debut i Elitserien som ung hockeyback i Brynäs.

Wikegårds karriär

Men spelarkarriären skulle tyvärr inte bli så lyckad och på grund av tuffa skadeproblem tvingades han lägga skridskorna på hyllan i tidig ålder. Istället blev han en ung tränare som var med och och tog upp ”Vilda Väsby” till Elitserien på 80-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, TV4
220922 C-mores Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 22 september 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0124

Wikegård har också tränat Djurgården, Malmö Redhawks och schweiziska EHC Chur under karriären. Men även tränarkarriären fick sitt slut då hockeyprofilen ville ägna mer tid åt familjen och tog steget över till tv-branschen istället.

Mörka tankarna

Där har det blivit många år hos TV4 och Niklas Wikegård är en av våra mest profilstarka och omtyckta hockeyexperter i dag. Han räds aldrig för att säga vad han tycker och är rikskänd för att ryta till i hockeysändningarna.

Han är återigen högaktuell i en ny SHL-säsong men vid sidan av hockeyn kommer tankarna om livet i samband med att han fyller 60 år.
– Det känns som att livet går jävligt fort. Dagarna, månaderna, åren bara försvinner när man blir äldre. Det är lite läskigt, erkänner han i en intervju med SportExpressen.

”Så jävla rädda”

Även om det så klart är tuffa tankar att få på ålderns höst så är han också ärlig med att det inte handlar om någon dödsångest.
– Nej, inte den typen av tankar. Jag är inte rädd att livet ska ta slut direkt. Men man känner att man inte är lika snabb i steget. Det gör lite ont i bland och man är inte lika energisk, säger Wikegård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, TV4
230417 Cmores Niklas Wikegård under final två i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 17 april 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0119

Men när det kommer till energin i åsikterna för svensk hockey så är det inget som vacklar direkt. Lågan för att fortsätta tycka till och göra sin röst hörd brinner fortfarande lika starkt hos Niklas Wikegård.

LÄS MER: Niklas Wikegård har fått nog – pekar ut det allra värsta med svensk hockey just nu: ”Jag blir rädd”

Nyligen blev en video viral och rejält omdiskuterad i hockey-Sverige där en juniortränare skäller ut sina spelare mitt under matchen. Många vill se att tränaren får sparken men Wikegård går emot strömmen här.
– Jag är så förvånad över att det där ens har blivit en fråga. Det är inte personangrepp på någon, inga könsord eller liknande. Han höjer rösten och tycker att laget ska spela bättre, säger Wikegård till kvällstidningen och fortsätter: 
– Att höja rösten kan innebära hårda ord, men oftast gör man det med ett stort hjärta och passion. Det måste få vara tillåtet så länge det är på rätt sida gränsen. Men som sagt, alla är så jävla rädda för det där. Min pappa sa alltid ”du kan inte säga att det är bra om det är dåligt”. I bland måste man tala klarspråk. Sen behöver inte alla tränare höja rösten, man måste få ha sin egen tränarstil. 

Dela artikeln för att gratulera Niklas Wikegård på 60-årsdagen!